ثبت ملی، مقدمه‌ای برای ثبت جهانی روستای سفال و سرامیک گلستانک/ خواهرخواندگی روستای گلستانک با روستاهای مشابه دیگر کشورها پیگیری می‌شود

معاون استاندار و فرماندار ویژه کرج ابراز امیدواری کرد که ثبت روستای گلستانک به عنوان روستای ملی سفال و سرامیک مقدمه‌ای برای ثبت جهانی آن باشد و گفت: برای این موضوع نیاز به تلاش هر چه بیشتر هنرمندان و صنعتگران این روستا و حمایت از فعالیت آن‌هاست.   

به گزارش میراث‌آریا یحیی رمضانی در مراسم گرامیداشت ثبت روستای گلستانک به عنوان روستای ملی سفال و سرامیک که عصر سه‌شنبه ۵ تیر۱۴۰۳ برگزار شد، ضمن تبریک عید غدیرخم، اظهار کرد: این موضوع اتفاقی خوش یمن برای استان البرز است که در دولت سیزدهم صورت گرفت.  

فرماندار ویژه کرج ادامه داد: روستای گلستانک دارای کارگاه‌ها و شاغلان زیادی در زمینه سفال و سرامیک است و از یکسال گذشته ثبت ملی این روستا پیگیری می‌شد؛ در دو ماه گذشته به اتفاق مدیر کل میراث‌فرهنگی و معاون صنایع‌دستی البرز برای دفاع علمی در جلسه بررسی پرونده روستاهای ملی صنایع دستی در وزارت میراث‌فرهنگی حضور یافتیم و روستا از لحاظ استاندارهایی چون رشد تولید، تعداد کارگاه‌ها و استادان فعال در رشته مورد نظر، همچنین امکانات توسعه، آموزش و ترویج صنایع‌دستی، اشتغالزایی در رشته سفال و سرامیک و... بررسی شد.  

او با اشاره به اینکه اخیرا ثبت روستای گلستانک به عنوان روستای ملی سفال و سرامیک در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تأیید و ابلاغ شد، ضمن قدردانی از معاون صنایع‌دستی کشور و تبریک به مردم و هنرمندان روستای گلستانک ابراز امیدواری کرد که این اتفاق خوش یمن، زمینه رشد حداکثری اشتغال رشته سفال و سرامیک و دیگر پیامدهای مثبت در این روستا باشد.  

رمضانی افزود: باید بزرگترین آموزش فنی، حرفه‌ای در رشته سفال و سرامیک، بهترین فضای نمایشگاهی و فروش این محصولات و بیشترین فعالیت بازایایی و تبلیغاتی در رشته سفال و سرامیک در گلستانک وجود داشته باشد تا به توسعه هر چه بیشتر این هنر صنعت در روستا کمک شود.  

معاون استاندار البرز و فرماندار ویژه کرج با بیان اینکه اکنون نیز صادرات محصولات این روستا به برخی کشورها از جمله در حوزه خلیج فارس صورت می‌گیرد، تصریح کرد: تلاش برای خواهرخواندگی بین روستای گلستانک با روستاهای مشابه در دیگر کشورها می تواند زمینه بالندگی بیشتر آن را فراهم کند.  

به گفته او به زودی نشست‌های تخصصی با کارگاه‌داران و هنرمندان روستا و برای دانش بنیان کردن کار، بهره گیری از تسهیلات، صیانت از کارگاه ها و بازاریابی و صادرات آن‌ها صورت می‌گیرد، تا زیرساخت‌ها برای توسعه هر چه بیشتر روستای ملی سفال و سرامیک گلستانک فراهم شود.  

انتهای پیام/

کد خبر 1403040600294
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha