مرز ریمدان سیستان و بلوچستان ظرفیت مناسبی برای انتقال زائران و گردشگران پاکستانی دارد

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: مرز ریمدان فرصتی ایده‌آل در گسترش مراودات اقتصادی، گردشگری و لجستیکی با کشور پاکستان است.


به گزارش میراث آریا، حمیرا ریگی گفت: منطقه ریمدان یکی از نقاط راهبردی جمهوری اسلامی ایران است که در مرز پاکستان واقع شده و از نظر اقتصادی از اهمیت بسیاری زیادی در اقتصاد ملی و منطقه‌ای برخوردار است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: مرز ریمدان دشتیاری در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان با چابهار ۱۲۰ کیلومتر و تا گوادر حدود ۷۰ کیلومتر فاصله دارد، این نقطه بهترین مسیر و راه دسترسی ایران به ۳۷ درصد جمعیت جهان (پاکستان، چین و هند) است بنابراین توجه به زیرساخت‌های کامل و استاندارد این مرز برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی از الزامات است.

او تصریح کرد: علاوه بر کارهای تجاری و اقتصادی سازمان منطقه آزاد چابهار برای استقبال از زوار پاکستانی برای حضور در اربعین حسینی و راه‌اندازی منطقه آزاد مشترک با پاکستان در منطقه منفصله ریمدان در حال برنامه‌ریزی است و اقدامات لازم در این زمینه انجام می‌شود.

ریگی گفت: منطقه منفصله ریمدان از لحاظ اینکه از ظرفیت سرمایه‌گذاری خوبی برخوردار است می‌تواند در فرآوری محصولات پایین دستی پتروشیمی و محصولات مورد نیاز کشور پاکستان نقش اساسی ایفا کند. سرمایه‌گذارها برای حضور در مرز ریمدان برای احداث واحدهای اقتصادی می‌توانند اقدام کنند و در این زمینه همکاری لازم را خواهیم داشت.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار  با اشاره به اینکه منطقه منفصله ریمدان بر اساس قانون به منطقه آزاد چابهار الحاق شده، آن را فرصتی‌ایده‌آل در گسترش مراودات اقتصادی و لجستیکی با کشور پاکستان و پلی برای کریدور شرقی- غربی دانست و افزود: در آخرین سفر رئیس جمهور شهید به کشور پاکستان تفاهم‌نامه همکاری بین دو کشور، در خصوص ایجاد منطقه آزاد مشترک در منطقه منفصله ریمدان به امضا رسید.

او با اشاره به اینکه هزاران نفر از مردم مرزنشین جنوب بلوچستان، تعاونی‌های مرزنشینان و تجار ایرانی و پاکستان چشم انتظار تکمیل و آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای جابجایی قانونی کالا و مسافر از این مرز بودند و افتتاح رسمی مرز ریمدان از سوی مسئولان پاکستان و ایران بارقه‌امید در دل مرزنشینان روشن کرده است، خاطرنشان کرد: مرز ریمدان ظرفیت و توانمندی مناسبی برای صادرات و واردات کالا، انتقال زائران پاکستانی و گردشگران و مسافران دارد.

ریگی بیان کرد: امروز انتظار است معاونان و مدیران سازمان منطقه آزاد چابهار با برنامه‌ریزی و هم‌افزایی در تحقق‌پذیری و اجرایی کردن آن نهایت تلاش‌هایشان را بکنند تا شاهد عمران و آبادانی در این منطقه راهبردی مرزی باشیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: خدمات‌رسانی به زائران اربعین حسینی از دیگر برنامه‌هایی است که در دست اقدام است جا دارد از ارایه خدمات به بیش از ۴۵ هزار نفر از زوار پاکستانی در سال گذشته یاد کنیم که به خوبی انجام شد.

او ادامه داد: مرز ریمدان به واسطه نزدیکی با سه بندر مهم چابهار در ایران و گوادر پاکستان در ۷۰ کیلومتری و کراچی مرکز اقتصادی پاکستان در ۶۰۰ کیلومتری از اهمیت و جایگاه ویژه ترانزیتی و اقتصادی برخوردار است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403041300585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha