بازدید روزانه ۱۰۰ گردشگر از دستکند سامن

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان گفت: با استقبال خیلی خوب گردشگران از مجموعه دستکند سامن در حال حاضر روزانه بیش از ۱۰۰ گردشگر به‌طور میانگین از مجموعه بازدید می‌کنند .

به گزارش میراث‌آریا، علی خاکسار، شنبه ۶ مردادماه به مرمت و حفاظت دستکند سامن، تکمیل و تجهیز ساختمان پایگاه، آماده‌سازی خروجی و نورپردازی آن اشاره و اظهار کرد: اشیاء و اسکلت‌های انسانی هنوز به مجموعه انتقال داده نشده‌اند و در تلاش هستیم تا اسکلت‌های کشف شده را در فضای دستکند به نحوی که کشف شده بود، چیدمان و روی آن ویترین گذاشته و به سایت‌ موزه دستکند تبدیل شود.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان افزایش ایمنی مجموعه دستکند را ضرورتی برای انتقال اشیاء و اسکلت‌های انسانی به مجموعه دانست و افزود: تردد خودروهای سبک و سنگین از معبر بالای دستکند سامن، تهدیدی برای ایمنی دستکند است و اگر توسط شهرداری به پیاده‌راه تبدیل شود علاوه بر تامین ایمنی مجموعه، می‌توان از آن به‌عنوان خیابان غذا، صنایع دستی و پارک استفاده کرد.

خاکسار با بیان اینکه پس از افزایش ایمنی، حفاظت، پایش دما و رطوبت مجموعه، انتقال اشیاء و اسکلت‌های انسانی انجام خواهد شد، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود با تخصیص سه میلیارد تومان اعتبار، اقدامات تکمیلی دستکند سامن انجام شود.

او با بیان اینکه اعتبار مصوب شده از محل سفر رئیس جمهور هنوز تخصیص نیافته است، ابراز امیدواری کرد با تخصیص اعتبارات امسال، ادامه روند حفاظت و ایمنی و انتقال اشیاء و اسکلت‌های انسانی انجام شود.

خاکسار به تخصیص ۳۵۰ میلیون تومان اعتبار از محل دفتر امور پایگاه‌ها معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی به پروژه‌های دستکند استان همدان اشاره و اضافه کرد: دستکند سامن اولین سایت مورد بازدید در شهرستان ملایر است.

او به شش فصل کاوش‌های باستان‌شناسی این مجموعه از سال ۱۳۸۶ اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مجموعه در زیر بستر شهر، منازل مسکونی و خیابان‌ها قرار گرفته، برای کاوش و پژوهش محدودیت‌های زیادی داریم.

مدیر پایگاه‌های ملی دستکندهای استان همدان با بیان اینکه آخرین فصل کاوش‌ها در سال ۱۳۹۴ بود، گفت: تاکنون پنج هکتار و در هشت نقطه بیش از ۶۰ فضای دستکند کوچک و بزرگ کاوش شده که در آن اسکلت‌های متعددی تدفین شده بود.

خاکسار به کشف بخش‌هایی از سه هکتارِ این مجموعۀ اشکانی با سه کاربریِ آئینی - مذهبی، گوردخمه و پناهگاه اشاره و خاطرنشان کرد:  توجه به معابر و خانه‌هایی که باید آزادسازی شوند، ضروری است تا این مجموعۀ تاریخی از آسیب‌های احتمالی بعدی در امان بماند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403050600229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha