بهگزارش میراث آریا، فرزاد شریفی گفت: در اجرای بند دوازدهم از ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراثفرهنگی کشور مصوب سال ۱۳۶۷ و مواد مربوط به قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب ۱۳۰۹ حدود ضوابط و مقررات حفاظتی، حدود عرصه و حریم ضوابط معماری و حفاظتی داخل عرصه و حریم تپه گوران شهرستان هلیلان و پشت قلعه شهرستان چوار ابلاغ شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان ایلام افزود: نقشه و ضوابط عرصه و حریم دو اثر تاریخی استان ایلام شامل تپه گوران در شهرستان هلیلان و پشت قلعه در شهرستان چوار که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدهاند در شورای حرایم وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به تصویب رسید.
او اضافه کرد: محدوده حریم آثار مذکور تحت حفاظت و نظارت این اداره کل است و هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی مقرر، برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده جرم محسوب میشود و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد.
شریفی با بیان اینکه عرصه و حریم آثار تاریخی با توجه به درجه اهمیت اثر و براساس کاوش و گمانهزنی گستره آثار تعیین میشود، یادآور شد: عرصه و حریم مصوب آثار پس از ابلاغ وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به استاندار ایلام، از سوی استاندار به دستگاههای خدماترسان استان ابلاغ میشود.
وی با بیان اینکه آثار تاریخی بیانگر گذشته فرهنگی و زندگی گذشتگان ما است، گفت: نسلهای آینده نیز باید با پیشینه خود، تاریخ و چگونگی زندگی گذشتگان خود آشنا شوند و تنها راه این امر نگهداری از آثار تاریخی و ملی است.
انتهای پیام/
نظر شما