به گزارش میراثآریا، احسان زهرهوندی گفت: تزئینات معماری در بناهای تاریخی، معمولا بخشی جداناپذیر است که بدین واسطه تفاخر فرهنگی سازندگان، بانیان و متولیان امر در طول دوره های مختلف تاریخی تبلور میکند.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی ادامه داد: نظر به ظرفیتهای غنی ایران و خراسان با وجود بناهای تاریخی فاخر و منحصر به فرد از هویت میراث ملموس و ناملموس، پیشینه مطالعات در زمینههای متفاوت از جمله شناخت سبک و فنشناسی تزیینات معماری بناهای تاریخی فراهم شده است و به هر سبک (کاشیکاری، گچبری، حجاری، چوب، نقاشی، آجر و ...) که چشم میاندازیم، امکان مطالعات پژوهشی از ریشه تا برگ این درخت تنومند، از منظرهای مختلف میراث تاریخی مهیاست.
زهرهوندی تصریح کرد: انجام مستندسازی، مطالعات پایه (تطبیقی، میدانی، کتابخانه ای) و طبقه بندی یک مجموعه بزرگ از قطعات تزیینات معماری شامل کاشی کاری، آجرکاری و گچبری بینظیر که در گذشته توسط حامیان و دوستداران میراث فرهنگی در نقطهای امن از جنوب خراسان قرنطینه شده بود، همزمان با طرح محتوایی موزه بزرگ از منظر خط، کتیبه نویسی، فن شناسی و ... در آزمایشگاه و کارگاه مرمت خراسان رضوی از سال ۱۳۹۷ آغاز شده بود.
او اظهار کرد: منطبق بر تحلیل و نتایج حاصله این قطعات به لحاظ هویت مکانی به مدرسه نظامیه خرگرد خواف، زوزن و مسجد جامع سنگان خواف متعلق است، این قطعات از نظر زیباشناسی، تسلط دیداری، وزن، فرم، ابعاد، و ضخامت در ارتفاع متفاوت، ازاره، ایوان، اسپر، حاشیه، طاق و قوس و.... نصب میشده است. نتایج کامل مطالعات مذکور در نشریه معتبر به چاپ خواهد رسید.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی یادآور شد: مطالعات تکمیلی آزمایشگاهی، شناخت عناصر و میکروسکوپی از میزان خلوص و اصالت آثار در تحلیل تطبیقی- پیرامونی با خاک، معادن، زمین شناسی، اقلیم، موقعیت جغرافیایی و بوم شناختی، طرح پژوهشی پیشنهادی برای آیندگان است
انتهای پیام/
نظر شما