به گزارش میراث آریا، با بررسی یک پرونده، برای بانده هفت نفره حفاران غیرمجاز و قاچاقچیان خریدوفروش اشیای تاریخی که در یک منزل مسکونی در دامغان با دستگاه فلزیاب بهقصد تحصیل اشیای تاریخی حفاری کرده بودند، حکم محکومیت صادر شد.
این حفاران غیرمجاز از سوی مراجع قضایی به تحمل سه سال حبس بابت حفاری غیرمجاز، یک سال حبس بابت خریدوفروش اموال و اشیای تاریخی و یک سال حبس بابت نگهداری غیرمجاز دستگاه فلزیاب محکوم شدند و ادوات و وسایل آنها نیز به نفع دولت ضبط شد.
بناها و محوطههای تاریخی بهدقت توسط مأموران یگان حفاظت و نیروی انتظامی رصد و با حفاران غیرمجاز بهطور جد برخورد میشود.
چنانچه حفاری در اماکن و محوطههای تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، یا در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی انجام شود، علاوه بر ضبط اشیای مکشوفه و آلات و ادوات حفاری، مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم میشود.
طبق تبصره ۲ ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، خریدوفروش اموال تاریخی فرهنگی حاصله از حفاری غیرمجاز ممنوع بوده است و خریدار و فروشنده، علاوه بر ضبط اموال فرهنگی مذکور، به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم میشوند و هرگاه فروش اموال مذکور تحت هر عنوان از عناوین بهطور مستقیم یا غیرمستقیم به اتباع خارجی انجام شود به حداکثر مجازات مقرر محکوم میشود.
هموطنان و دوستداران میراث فرهنگی میتوانند گزارشهای خود در خصوص تعرض یا تخریب آثار تاریخی استان را از طریق تماس با سامانه خبری به شماره تلفن ۳۱۷۰۵ اعلام کنند.
انتهای پیام/
نظر شما