مهدی بستار، روزنامه نگار کرمانشاهی در یادداشتی نوشت: گرایش بیشتر گردشگران به استانهای شمالی را نمیتوان صرفا به شرایط آب و هوایی و مناظر طبیعی آن محدود دانست زیرا در دیگر نقاط ایران همچنین شرایطی را میتوان تجربه کرد، بلکه میل سفر به نوار ساحلی دریای خزر را شاید بتوان با مباحث سیاسی، اجتماعی کشور در یک قرن اخیر مرتبط دانست.
آنجا که به دلیل موقعیت سیاسی ایران در منطقه و همجواری با شوروی آن زمان، امکانات ارتباطی و زیرساختی بیش و پیش از هر نقطهای از کشور فراهم و باز هم به دلایلی همچون علاقه مقامات سیاسی داخلی و خارجی و چهرههای مشهور که عموما بازتاب گستردهای مییافت، این خطه از خاک کشور را در معرض توجهات گردشگری قرار داد.
به یقین وجود امنیت پایدار ناشی از دلایل بالا هم در این اتفاق بی تاثیر نبود تا راهی شدن در جادههای شمال و گذران اوقاتی چند با دوستان و خانواده در جنگلهای شمال و ساحل دریای خزر برای هر شهروند ایرانی به شکل یک نوستالژی خاطره انگیز در آمده و بخش عمده خاطرات سفر خانوادههای ایرانی با تصاویری از نقاط دیدنی شمال شکل بگیرد.
با گذر زمان و رشد تکنولوژی به ویژه در حوزه ارتباطات این معادله ولو آهسته اما پیوسته به نفع دیگر مناطق کشور در حال تغییر است. به نحوی که تقاضا برای سفر به سایر استانها خصوصا از سوی گردشگران حرفهای و کسانی که سفر را نه به عنوان یک اتفاق معمولی زندگی در کنار سایر پیش آمدها بلکه دریچهای رو به دنیایی متنوع تر میبینند، در حال افزایش است.
همسو با این تحولات شاهد افزایش رقابت بین مقاصد سفر برای جذب هرچه بیشتر گردشگر هستیم. اتفاقاتی که منجر به ارتقای فرهنگ میهمان پذیری جوامع محلی، ایجاد و توسعه زیر ساختهای لازم و مهمتر از همه تبلیغات گسترده برای معرفی هرچه بیشتر جاذبههای فرهنگی و طبیعی استان های مختلف شده است.
در شرایط بوجود آمده ذائقه گردشگران تجربههایی جدید و بکر را جستجو میکند.
در میان این تنوع و تکثر اقلیمی برای ذائقههای تنوع طلب، استانهای غربی به واسطه بهرهمندی از تنوع قومی، فرهنگی و طبیعت زیبای کوهستانی شرایطی جذاب را پیش روی گردشگران قرار میدهد تا وسوسه سفر به غرب کشور در دل هر مسافری آشیانه کند.
وسوسهای که تنها با یکبار دیدار از این استانها میل و کششی دوباره را در دل هر مسافر برای تکرار این تجربهی کم نظیر بوجود میآورد.
در این چارچوب استان های همدان، کرمانشاه، لرستان، کردستان و ایلام در جوار رشته کوه زاگرس پذیرای گردشگران خوش ذوقی هستند که به دنبال تجربههای جدید میشوند.
استانهایی که در صنعت رو به رشد گردشگری به دنبال دستیابی به جای پایی محکم و مطمئن امکانات و زیر ساختهای خود را بروزرسانی کردهاند تا رنج سفر به تجربهای مهیج برای گردشگران تبدیل شود.
از آنجا که برای هر گردشگری علاوه بر مقصد، هزینههای سفر نیز قابل اعتنا است لذا اقتصاد سفر به عنوان یک فاکتور اثرگذار و مهم باید مد نظر قرار گیرد.
در دنیای پُر هزینه امروز مدیریت هزینهها زمینه را برای سفر به دفعات بیشتر و در زمانی طولانی تر میسر میکند. از اینرو راهکارهای عملی و ساده برای کاستن از هزینهها با استقبال جامعهی هدف مواجه خواهد شد.
یکی از راهحلهای شدنی در راستای کاهش هزینه سفر بازدید از چند نقطه و مقصد در یک بازه زمانی و با یک بار راهی شدن در جاده است به نحوی که گردشگر با برنامهریزی دقیق بتواند همزمان یک محدوده جغرافیایی را مورد بازدید و تفریح قرار بدهد. بدین منظور باید نقاط دیدنی مد نظر را که در فاصلهای نزدیک از یکدیگر قرار دارند در یک برنامه قرار داد.
همانطور که گفته شد نزدیکی مناطق مورد بازدید تسریع و تسهیل کننده این راهکار است.
از آنجا که کرمانشاه در موقعیت جغرافیایی مناسبی نسبت به چهار استان دیگر قرار دارد و با وجود جادههای مواصلاتی ایمن و راحت میتوان از کرمانشاه در کوتاهترین زمان ممکن به دیگر استانهای همجوار سفر کرد. این مزیت که کرمانشاه را به هاب استانهای غربی مبدل کرده فرصت مغتنمی است برای گردشگرانی که در پی کاستن از هزینههای سفر هستند تا با سفر به کرمانشاه علاوه بر بازدید از جاذبههای فرهنگی و طبیعی این استان، با کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان ممکن از نقاط دیدنی استانهای همجوار نیز دیدن نمایند.
این بسته پیشنهادی در دسترس وسوسه سفر مهیج به غرب کشور را به خاطرهای لذت بخش تبدیل میکند که امتحان کردن آن تنها با یک برنامهریزی دقیق امکان پذیر خواهد بود.
انتهای پیام/
نظر شما