گردشگری، راهی به سوی صلح/ افزایش حضور بخش خصوصی در تأمین زیرساخت‌های گردشگری استان البرز

مدیرکل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز گفت: گردشگری و صلح رابطه‌ای پیچیده و چندوجهی دارند که می‌توانند از زوایای مختلف مورد بررسی قرار بگیرند، ارتقای درک بین فرهنگی با گسترش جهانی گردشگری موضوعی است که می‌تواند شیوه جدیدی در مذاکرات و دیپلماسی گردشگری به عنوان راهی به سوی صلح مطرح کند.

به گزارش میراث‌آریا، رحیم خاکی عصر سه‌شنبه ۴ مهر ۱۴۰۳ در آستانه هفته گردشگری با حضور در برنامه رادیویی رهیافت با محوریت هفته گردشگری، اظهار کرد: امسال سازمان گردشگری ملل متحد (UN Tourism) شعار «گردشگری و صلح» را برای روز جهانی گردشگری در ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴ تعیین کرده که البته این شعار با شرایط کنونی جهان حداقل در خاورمیانه و آسیا فاصله دارد و نیاز است تا اقدامات مستحکم‌تری برای تحقق آن انجام پذیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز افزود: امروزه سراسر جهان از بحران‌های مختلفی مانند جنگ، بیماری، تنش‌های مذهبی و قومی... رنج می‌برد و نیاز به الگوی مذاکراتی جدیدی در جهان برای کاهش تنش‌ها احساس می‌شود.

 او با بیان اینکه هدف از شعار روز جهانی گردشگری بررسی تأثیر گردشگری در ایجاد صلح است، گفت: با افزایش ارتباطات و تعاملات فرهنگی بین‌المللی دوستی و تفاهم بین کشورها افزایش می‌یابد و گردشگری به این طریق می‌تواند به ترویج صلح کمک کند.

خاکی در ادامه با اشاره به شرایط گردشگری استان البرز اظهار کرد: باید متذکر شد که اگرچه زیرساخت‌های گردشگری این استان همگام با سایر استان‌ها رشد نکرده، اما روند رو به رشد آغاز شده و ورود سرمایه‌گذاران به این عرصه رو به گسترش است. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز با بیان اینکه این استان از بسیاری زیرساخت‌ها و امکانات گردشگری دور بوده،گفت: اکنون اتفاقات خوبی در حوزه گردشگری البرز در حال رقم خوردن است که در آینده مشهود خواهد بود. 

به گفته او پروژه‌های در دست احداث زیادی در زمینه زیرساخت‌های گردشگری شامل هتل‌ها، مجتمع‌های گردشگری، اقامتگاه‌های بومگردی و طرح‌های گردشگری کشاورزی در استان رقم خورده که در یک یا دو سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند. 

خاکی اقداماتی چون صدور مجوزهای گردشگری کشاورزی با تعامل جهاد کشاورزی را برای اولین بار در استان عنوان کرد و گفت: این موضوع می‌تواند آغازگر راهی تازه در گردشگری استان البرز باشد. 

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز پروژه‌های در حال انجام مرمتی استان در حال پیشروی است و از سال گذشته ۱۸ کارگاه مرمتی در ۱۰ اثر تاریخی استان فعال شده‌اند. 

او بازسازی کاخ شهرستانک را با واگذاری به بخش خصوصی از طریق صندوق احیاء اماکن فرهنگی و تاریخی و تلاش برای فراهم شدن زیر ساخت‌های آن را با پیگیری و تلاش‌های اداره کل، وزارت میراث فرهنگی و استاندار محترم اقدامی بسیار شاخص در استان عنوان کرد که می‌تواند گردشگرپذیری شهرستانک را به طرز محسوسی رونق دهد.

خاکی افزود: مرمت کاخ رضاشاهی در گچسر نیز توسط بخش خصوصی و با نظارت میراث‌فرهنگی در حال انجام است که اقدامی ارزنده در این مکان است. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز شکل‌گیری انجمن خیربن میراث‌فرهنگی در استان را اتفاقی مبارک عنوان کرد و یادآور شد اکنون مسیر قانونی برای خیرین میراث‌فرهنگی و مشارکت برای احیای میراث فرهنگی با مشارکت مردم فراهم شده و علاقه‌مندان می‌توانند در این زمینه اقدام کنند. 

انتهای پیام/

کد خبر 1403070400270
دبیر مریم قربانی‌نیا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha