بهگزارش میراثآریا، حسین محمودی گفت: غارها عوارضی طبیعی در گستره طبیعت محسوب میشوند، اما هنگامی که به هر نحوی نظیر سکونت یا استقرار انسان در مدت زمانی مشخص مورد استفاده بشر قرار میگیرند یا مکانی برای پناه گرفتن انسان میشوند و انسان آثاری از خود را در آنها به جای میگذارد، مکانی تاریخی محسوب شده و در زمره میراث فرهنگی قرار میگیرند.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی مهمترین شاخص برای ثبت ملی غارهای تاریخی را، به جای ماندن آثاری از انسانها در این غارها عنوان کرد و افزود: غارهای گاوخور و علی خورنده و غار زل هستیجان به عنوان غارهایی با قدمت بسیار در شهرستان تفرش و شهرستان دلیجان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند.
او با بیان اینکه غار نخجیر دلیجان قدیمیترین غار ثبت شده استان در فهرست آثار طبیعی است، تصریح کرد: غار اُل شهر نراق و غار تاریخی کیخسرو در کوه شاهزنده شهرستان شازند نیز واجد ارزش ثبت هستند و اقدامات لازم برای ثبت این غارها نیز آغاز شده است.
محمودی گفت: ثبت غارها در فهرست آثار ملی موجبات حفاظت بهتر از آنها را فراهم کرده و موجب تخصیص اعتبار برای نگهداری و ساماندهی آنها میشود، همچنین موجب رشد و توسعه گردشگری مناطق مورد نظر نیز خواهد شد.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی با بیان اینکه مهمترین ضرورت در زمینه نگهداری غارها، فرهنگسازی عمومی برای حفاظت از آنهاست، تاکید کرد: رشد و توسعه گردشگری نباید مانع حفظ اصالت غارها شود.
او خاطرنشان کرد: مشکلاتی نظیر معادن پیرامون غارها از چالشهایی است که حفاظت از آنها را با مشکل مواجه میکند.
انتهای پیام/
نظر شما