همکاری جهانی برای گردشگری طبیعت‌محور در نشست COP۱۶ کلمبیا

پروژه‌ Nature Positive Tourism Partnership با هدف ترویج گردشگری پایدار و حفاظت از طبیعت، در نشست COP۱۶ کلمبیا شرکت می‌کند. این برنامه بر توازن میان فعالیت‌های گردشگری و حفظ اکوسیستم‌های طبیعی متمرکز است و تلاش دارد با ایجاد راهکارهایی جدید، به کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی صنعت گردشگری کمک کند.

به‌گزارش میراث آریا، همکاری گردشگری طبیعت‌محور (Nature Positive Tourism Partnership) که شامل گردشگری سازمان ملل (UN Tourism)، شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) و اتحاد مهمان‌نوازی پایدار (Alliance) است، در اجلاس تنوع زیستی سازمان ملل (COP۱۶) در کالی، کلمبیا، با هدف متوقف کردن و معکوس کردن روند کاهش تنوع زیستی تا سال ۲۰۳۰ به سخنرانی خواهد پرداخت. این همکاری که به طور رسمی در COP۱۵ در سال ۲۰۲۲ آغاز شد، با گردهم آوردن ذی‌نفعان کلیدی صنعت گردشگری، از جمله سیاست‌گذاران و رهبران بخش خصوصی در زمینه سفر، گردشگری و مهمان‌نوازی، در راستای دستیابی به اهداف چارچوب جهانی تنوع زیستی (GBF) تلاش می‌کند.

نمایش دستاوردهای گردشگری در حفظ تنوع زیستی

در جریان COP۱۶، این همکاری با حمایت وزارت تجارت، صنعت و گردشگری کلمبیا، رویداد جانبی‌ای را برگزار خواهد کرد که به نقش گردشگری در حفظ تنوع زیستی می‌پردازد و دستاوردهای همکاری گردشگری طبیعت‌محور را برجسته می‌کند. در این رویداد، پروژه‌های موفقی که در آن‌ها بخش گردشگری به حفاظت از تنوع زیستی کمک کرده است، به نمایش گذاشته می‌شود و سیاست‌هایی که تنوع زیستی را در گردشگری تلفیق می‌کنند، بررسی خواهند شد. هدف این رویداد تشویق به تعهدات مثبت و نشان دادن چگونگی حفاظت و استفاده پایدار از تنوع زیستی توسط بخش گردشگری است تا این صنعت به‌عنوان یکی از عوامل کلیدی در حفاظت از طبیعت برای نسل‌های آینده شناخته شود.

دعوت به اقدام جهانی برای صنعت گردشگری

همچنین، همکاری گردشگری طبیعت‌محور در جلسه اختتامیه خواستار افزایش به رسمیت شناختن ظرفیت این صنعت در تحقق اهداف چارچوب جهانی تنوع زیستی (GBF) و حمایت بیشتر برای تقویت همکاری‌های عمومی و خصوصی خواهد شد. گلوریا فلکسا، نایب‌رئیس و مدیر ارشد پایداری ایبروستار و رئیس کمیته پایداری WTTC نیز در این نشست به سخنرانی خواهد پرداخت و رهبران جهان را خطاب خواهد کرد.

دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، زوراب پولولیکاشویلی، تأکید کرد: قابلیت‌های تغییرآفرین این صنعت اکنون به‌خوبی شناخته شده است. هیچ فعالیت اقتصادی دیگری همچون گردشگری، اگر به درستی مدیریت شود، نمی‌تواند عاملی برای تغییرات مثبت باشد. تعهد ما توسعه‌ی بخشی گردشگری و سفر پایدار و طبیعت‌محور است.

جولیا سیمپسون، رئیس و مدیرعامل WTTC، گفت: همه نگاه‌ها به ما دوخته شده و باید اقدام کنیم. زمانی برای از دست دادن وجود ندارد. وابستگی گردشگری و سفر به طبیعت، همراه با تخصص ما در ایجاد تجربه‌های الهام‌بخش، این صنعت را در جایگاه محافظ طبیعت قرار می‌دهد.

گلن منزیوک، مدیرعامل اتحادیه جهانی مهمان‌نوازی پایدار، افزود: این ابتکار فقط به تنظیم استانداردهای جدید محدود نمی‌شود. بلکه به اشتراک گذاشتن بهترین تجربیات از سراسر جهان است تا صنعت ما الهام‌بخش باشد. با ایجاد بسترهایی برای برنامه‌های آموزشی آینده، به صنعتی توانمند تبدیل می‌شویم تا حافظ واقعی سیاره‌مان باشیم و در عین حال رفاه مردم و محیط زیست را برای نسل‌های آینده تضمین کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر 1403080800466
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha