بهگزارش میراثآریا علیاصغر شالبافیان، امروز سهشنبه ۸ آبان ماه ۱۴۰۳ در مراسم اختتامیه چهارمین همایش ملی خانههای بومگردی ایران به میزبانی فردوس اظهار داشت: مهماننوازی، میراثفرهنگی و صنایعدستی هر منطقه در خانههای بومگردی آن خلاصه میشود.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان این که پاییز فصل گردشگری خراسان جنوبی است، افزود: از سه سال گذشته تاکنون که به حوزه خانههای بومگردی توجه ویژهای شده است متوجه شدیم نوع نگاه ما به اقامتگاهها و جایگاه آنها در توسعه گردشگری، تعیینکننده است.
او بومگردیها را محور اصلی و مؤلفه تأثیرگذار معرفی فرهنگ منطقه به گردشگران دانست و تصریح کرد: ابتداییترین اقدام تشکیل انجمنهای ملی و استانی برای خانههای بومگردی است که باید جایگاه خود را پیدا کنند.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به رفع موانع صدور مجوزها و برگزاری دورههای آموزشی تخصصی در حوزه خانههای بومگردی ادامه داد: مسیر رفع موانع ادامه داشته و در خصوص ارائه و تخصیص تسهیلات موردنیاز بومگردیها اقدام میکنیم.
او با بیان این که روز اقامتگاههای بومگردی در تقویم رسمی کشور به ثبت رسیده است، افزود: خانههای بومگردی نهتنها برای اسکان بلکه برای معرفی فرهنگ و میراث ناملموس منطقه است.
شالبافیان با اشاره به فراهمکردن زمینه نصب پنلهای خورشیدی با کاربری تأمین زیرساخت و کسب درآمد برای خانههای بومگردی، افزود: این طرح برای نمونه در خراسان رضوی در حال اجرا است و در اقصینقاط کشور نیز عملیاتی خواهد شد.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه طرح حمایت از توسعه و تشویق برای سرمایهگذاری در بخش گردشگری با حمایت کمیسیون تولید مجلس شورای اسلامی پیگیری میشود، تصریح کرد: با توسعه مشوقها برای خانههای بومگردی گره کسبوکارها باز میشود.
او مهمترین کار برای اقامتگاههای بومگردی را بازاریابی عنوان کرد و اظهار داشت: تلاش میکنیم دوره بعدی همایش ملی خانههای بومگردی ایران با موضوع تخصصی و حائز اهمیت بازاریابی در کشور برگزار شود.
پیگیری رفع موانع تخصیص تسهیلات برای خانههای بومگردی از طریق مجلس
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، بشرویه، سرایان و عشقآباد با بیان اینکه حمایت از بومگردیها حمایت از فرهنگ و هنر هر منطقه است، گفت: در خصوص رفع موانع تخصیص تسهیلات برای خانههای بومگردی از طریق مجلس به صورت جدی پیگیری خواهیم کرد.
محمد نصیری، بیان کرد: حوزه انتخابیه ما یک بسته گردشگری کامل بوده که در جهت رونق آن گام برمیداریم.
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، بشرویه، سرایان و عشقآباد با بیان اینکه لازم است در جهت توسعه گردشگری گامهای خوبی همچون برگزاری این گونه همایشها در سطوح ملی داشته باشیم، افزود: یکی از حامیان اصلی برگزاری این اقدامات خود مدیران بومگردیها و گردشگران هستند.
او با بیان اینکه ما به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی جزو حامیان و راویان گردشگری هستیم، تصریح کرد: راه نجات حوزههای انتخابیه و منطقه توجه ویژه به صنعت گردشگری است که بخش مهم آن صنایع توریستی است.
نصیری با بیان اینکه بومگردیها رکن اصلی صنایع توریستی است، ادامه داد: چنانچه بومگردیها در منطقه پایهریزی شود و در مسیر پیشرفت قرار گیرد، زنجیره ارزش افزوده و تولید در آن منطقه احیا خواهد شد.
بومگردیها خراسان جنوبی نیازمند شارژ تسهیلاتی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: باید برای ایجاد حلقههای محکمتر فیمابین بخش خصوصی و دولت و همچنین تخصیص تسهیلات به بومگردیها گامهای مؤثری برمیداریم.
مهدی جعفری، اظهار کرد: برگزاری این رویدادها جز به همکاری خوب بخش خصوصی محقق نمیشود و روابط خوب بخش خصوصی و دولتی اتفاقات خوبی را رقم میزند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه بخش قابلتوجه در حوزه گردشگری خراسان جنوبی دیدهشدن محصولات مزیت دار منطقه است که میتواند به گردشگری کشاورزی کمک کند، افزود: گرمترین نقطه جهان در ریگ یلان نهبندان ثبت شده که خود جلوه ویژه جذب گردشگر است.
او با اشاره به این که مرتفعترین تپههای ماسهای جهان در خراسان جنوبی قرار دارد، تصریح کرد: در حوزه علوم مختلف نیز پدرانی از این خطه پا به عرصه دانش، تعلیموتربیت نهادند که چهرههای شاخص علمی و هنری در سطوح ملی و فراملی هستند.
جعفری با اشاره به گل نرگس شهرستان خوسف بهعنوان نماد زیبایی طبیعی در خراسان جنوبی ادامه داد: بخشهای معدنی نیز در جایجای استان جلوهگر بوده که میتوان به طبس اشاره کرد؛ زیباییهای طبیعی، میراثفرهنگی و انار فردوس نیز زبانزد است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با بیان این که مدیران و نمایندگان بومگردیها با حضور در استانها به اندوختههای تجربی و عملی خود اضافه میکنند، اظهار کرد: آشنایی با آدابورسوم مناطق یکی از مهمترین دستاوردهای برگزاری همایشها است.
او از گردشگران به عنوان افراد مستقلی نام برد که بهعنوان سفیران معرفی ظرفیتها نقطه عطف توسعه هستند گفت: بومگردیها معرفی اصالتها است که ضمن تجلی فرهنگ، آدابورسوم، در حفظ و معرفی زیستبوم منطقه گام برمیدارند.
جعفری با اشاره به پیدایش پیکره ۵هزارساله در فردوس نشان از قدمت این شهرستان دارد افزود: یکی از دستاوردهای مهم برگزاری همایش بومگردیها در فردوس معرفی این فرهنگ و پیشینه غنی توسط شما مهمانان و لیدرهای گردشگری است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه گردشگری و بومگردی، فرهنگ، محیطزیست، اشتغال و سیاست ضلعهای مهم توسعه پایدار هستند، تصریح کرد: برای ایجاد حلقههای محکمتر فیمابین بخش خصوصی و دولتی برای تخصیص تسهیلات به بومگردیها گامهای مؤثری برمیداریم.
انتهای پیام/
نظر شما