فرنگیس بوش، کارآفرین خوزستان و مربی با سابقه ۴۰ ساله که جزو آغازکنندگان کارهای تلفیقی کپوست، در گفتوگو با خبرنگار میراث آریا گفت: رشته کپوبافی را با سافل، سرامیک، چوب خراطی و انواع بافتهای داری تلفیق کردم و نشان ملی آنها نیز کسب شد.
او با بیان این که چهار مهر اصالت را توسط کارهای هنری خود دریافت کرده است، افزود: دخترم و همسرم نیز هر کدام دو کار دارای مهر اصالت ملی داشتند که مجموعا هشت نشان ملی را در خانواده کسب کردیم.
این هنرمند با اشاره به این که فرزندانم درگیر خراطی و من و همسرم درگیر کپوبافی هستیم، گفت: آثار تولیدی ما علاوه بر کاربری سنتی کپوبافی از سینی و جانانی به کاربریهای دیگری سوق دادیم و اشکال متعددی مانند مربع، بیضی و ... را نیز ایجاد کردیم.
او با اشاره به این که از حصیرهای رنگی و سبز و سفید برای نقش زدن استفاده کردیم، تصریح کرد: خانوادگی برای تنوع بخشی به این حوزه به سمت سافل رفتیم و سپس به دنبال استقبال از آن، بافتهای داری، چوب و چرم را نیز تلفیق کردیم و این آثار تلفیقی مورد استقبال قرار گرفت.
این هنرمند صنایعدستی با اشاره به این که با قطور کردن و نازک کردن کپو توانستیم انواع دیگری در آن ایجاد کنیم، گفت: نقوش باستانی را نیز به روی کپو آوردیم و از آنها نیز استفاده کردیم.
بوش با اشاره به اینکه از ۵۰ هزار تومن تا ۵ میلیون تومان میتوان کپو خرید، تصریح کرد: مبل و صندلی نیز جزو آثاری بود که برای ساخت آنها از کپو استفاده کردیم و باز هم استقبال شد.
او با اشاره به این که مردم به سمت صنایعدستی و فعالیتهای سنتی سوق یافتهاند، گفت: بازار داخلی خوب و مطلوب است اما بازار خارجی و صادرات فقط چمدانی بوده که اتریش، امارات، قطر، ارمنستان، آلمان، کانادا و ... جزو کشورهایی بودند که در این زمینه خریدار آثارمان بودند اما همواره صادراتمان محدود و چمدانی بوده است.
هنرمند خوزستانی از لزوم حمایت برای ایجاد یک کارگاه یاد کرد و افزود: به فضایی کارگاهی نیاز دارم که این فضا هنوز تامین نشده و ناگزیر هستم مواد اولیه را به در خانهها ببرم تا زنان بتوانند آنها را به صورت کپو ببافند و ای کاش میتوانستم فضای کارگاهی مورد نیاز را تامین کنم.
انتهای پیام/
نظر شما