مرمت بزرگ‌ترین کارخانه تولیدات نساجی سنتی در کاشان

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان از پایان عملیات مرمت بزرگ‌ترین کارخانه تولیدات نساجی سنتی در کاشان خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا، علیرضا عبدالله‌زاده گفت: کارخانه تولیدات نساجی سنتی در کاشان که موقوفه مرحوم گیوه‌چی است و در مرکز محل تاریخی گلچقانه واقع‌ شده، یکی از بزرگ‌ترین کارگاه‌های تولید پارچه شعربافی کاشان با ۱۰ دستگاه است که در دهه‌های گذشته همیشه به‌عنوان یکی از پویاترین کارگاه‌های تولید پارچه در منطقه شناخته می‌شده و در حال حاضر نیز بیشتر دستگاه‌های آن در حال کار است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان ادامه داد: باهدف کمک به ادامه حیات این مرکز تولید پارچه شعربافی، ساماندهی و مرمت آن در دستور کار این اداره قرار گرفت و با توجه به اوقافی بودن بنای این کارگاه، با همیاری و همکاری شهرداری منطقه کاشان و اداره اوقاف و امور خیریه، مرمت و بازسازی آن انجام شد.

عبدالله‌زاده افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ نفر از هنرمندان کاشان در ۷۰ رشته صنایع‌دستی به‌صورت انفرادی و کارگاهی در قالب ۴۰ کارگاه نساجی در پهنه شهرستان مشغول به فعالیت هستند.

او تصریح کرد: کاشان تنها شهری است که رشته‌های مختلف نساجی سنتی از قبیل شعربافی، زری‌بافی و مخملبافی به‌صورت اختصاصی در کارگاه‌های بزرگ و کوچک آن تولید می‌شود و با توجه به اهمیت این موضوع، مرمت کارگاه‌های تولیدات نساجی سنتی همواره در دستور کار این اداره قرار دارد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان تأکید کرد: در طی سال‌های گذشته، هنرمندان کاشان موفق به دریافت ۲۰ مهر اصالت بین‌المللی و ۸۰ مهر اصالت ملی در رشته‌های مختلف شدند که نشان از اهمیت این شهر در نساجی سنتی دارد.

کاشان در ۱۴ تیرماه ۱۳۹۷ به‌عنوان شهر ملی نساجی سنتی معرفی شد و در ۹ مردادماه ۱۴۰۲ به‌عنوان شهر جهانی نساجی سنتی برگزیده شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403081200656
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha