چرا خوزستان میزبان چهارمین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی شد؟

خوزستان سرزمینی وسیعی است که با وجود تمدن چند هزار ساله، پرچمدار مردمان ایران زمین و بهشت باستان‌شناسی و گهواره تاریخ و تمدن در اعصار مختلف نام گرفته است.

مجتبی گهستونی، فعال رسانه در یادداشتی نوشت: خوزستان سرزمینی وسیعی است که با وجود تمدن چند هزار ساله، پرچمدار مردمان ایران زمین و بهشت باستان‌شناسی و گهواره تاریخ و تمدن در اعصار مختلف نام گرفته است. زندگی اقوام مختلف در طبیعت چهارفصل دلنواز دیار خوزستان از دامنه کوه‌های زاگرس تا خلیج همیشگی فارس، فرهنگ، هنر و خلاقیت عشایر و اقوام سبب خلق آثار فاخر هنری هنرمندان و صنعتگران صنایع‌دستی در سطح ملی و جهانی شده است. 

ثبت زیگورات چغازنبیل که به مثابه یک شهر عظیم است، سازه‌های آبی‌تاریخی شوشتر با ۱۴ اثر، محوطه‌ تاریخی شوش با مجموعه‌های متعدد باستانی، کاروانسرای افضل و بخشی از راه‌آهن سراسری در فهرست میراث‌جهانی یونسکو در کنار آثار ملی در فهرست میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس ملی و جهانی گواه بر زیبایی و عظمت کهن دیار خوزستان است.

جاذبه‌های طبیعی و مناظر خیره کننده در مناطق ویژه گردشگری خوزستان که کوه‌های برفگیر، دشت‌های سرسبز، جنگل‌های نیمه گرمسیری در کوهستان و دشت، صحرای زیبا، تالاب، هور و خور را در حاشیه رودخانه‌ها و خلیج فارس در بر می‌گیرد از جمله جاذبه‌های طبیعی است که هموطنان و گردشگران خارجی را به این سررزمین چهارفصل دعوت می‌کند.

دلاوری مردان و زنان و رزمندگان در پاسداری از میهن در طول تاریخ به خصوص طی ۸ سال دفاع مقدس و تقدیم ۲۴۰۰۰ شهید از دیار خوزستان به انقلاب اسلامی، خوزستان را به یادمان‌ حماسه آفرینی‌ها تبدیل کرده است، مناطق عملیاتی و یادمان‌های دفاع‌مقدس از جمله ویژگی‌های خوزستان برای بیان رشادت‌ها و دلاوری مردمان ایران زمین و از جاذبه‌های گردشگری دفاع‌مقدس و مقاومت است.

خوزستان همواره در طول تاریخ میزبان پیامبران و ائمه اطهار بوده به گونه‌ای سفر تاریخی امام هشتم شیعان امام رضا (ع) در خوزستان این استان را به دروازه تشیع تبدیل کرده است. زیست حضرت دانیال نبی و دیگر امام زادگان در این دیار، خوزستان را به خاستگاه ادیان و اقوام مختلف تبدیل کرد است. 

آغاز تمدن باشکوه در خوزستان، وجود بناها، نقش برجسته‌ها، سنگ نوشته‌ها، معماری چشم نواز و اعجاب برانگیز در بافت‌های تاریخی و صنعتی، آثار ارزشمند هنری و خاستگاه تولید صنایع‌دستی فاخر با یک شهر جهانی و پنج شهر ملی صنایع‌دستی، خوزستان را در زمره ویژه‌ترین استان‌های کشور قرار داده است. 

حال که میزبانی سومین جشنوارره بین‌المللی چند رسانه‌ای میراث‌فرهنگی از دیار شعر و ادب، شیراز همیشه سرافراز، به خوزستان، سرزمین آب و آفتاب، این گهواره تاریخ و تمدن منتقل می‌شود، شما را به کرانه‌های خلیج‌فارس و مدفن یعقوب لیث پاسدار زبان پارسی در جایگاه نخستین دانشگاه پزشکی جهان دعوت می‌کنیم.

در برابر عظمت خوزستان، کوتاه سخن اینکه، خلق فرهنگ و منش زندگانی اقوام و عشایر با زبان، گویش‌ها و لهجه‌های متنوع که همگی در پیوند با یکدیگر هستند بار دیگر بهانه‌ای برای دعوت از اهالی فرهنگ و هنر و دوستداران میراث‌فرهنگی و میزبانی چهارمین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‏‌ای میراث فرهنگی در خوزستان زیبا شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403082001239
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha