خلق آثاری رویایی با چوب/ تعامل وسیع با مردم به‌ویژه کودکان/ رونمایی از کتاب و بسته‌های سرمایه‌گذاری

سی‌وهفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران فرصت مناسبی برای ارائه جدیدترین دستاوردهای هنری و معرفی ظرفیت مهم شهرها و روستاهای ملی استان‌ها بود که با حضور خوب مردم و علاقه‌مندان به این هنر و صنعت تغییر رویه از بازارچه‌های سنتی به یک نمایشگاه واقعی را  رقم زد.

به‌گزارش میراث‌آریا، در چهار روز برگزاری نمایشگاه ملی صنایع‌دستی ۲بانوی حصیر باف، خانم‌ها باباجانزاده و آقاجانزاده به نمایندگی از زنان توانمند روستای درزی‌کلای شهرستان بابل در غرفه مازندران حضور داشتند و با ظرافت، دقت و توانمندی بالایی محصولات کاربردی و جدیدی از حصیر را به صورت زنده و در حضور مردم می‌بافتند. محصولاتی که شاید تا به امروز اثری از آنها را نمیدیدم و بیشتر به اقلامی ساده مشاهده می‌شد.

در گوشه‌ای از غرفه مازندران دست‌بافته‌های شهر ملی گلیچ بهشهر با هنرمند توانمدش خانم قاسمی خودنمایی می‌کرد که با ارتباط خوبی که زنان حاضر در سالن برقرار کرده بود توانست ایستایی مخاطبان غرفه مازندران را بالا ببرد.

خلق آثاری رویایی با چوب/ تعامل وسیع با مردم به‌ویژه کودکان/ رونمایی از کتاب و بسته‌های سرمایه‌گذاری

رونمایی دوباره از ظرفیت‌های دوتار مازندران

روزهایی که پرونده ثبت جهانی دوتار مطرح بود کمتر نامی از مازندران برده می‌شد، اما این بار و با حضور هنرمند ساز ساز مهدی وظیفه‌شناس بخش مهمی از روایت ساز دوتار شرق استان در غرفه مازندران رقم خورد. ساخت دوتار و مراحل تولید کاسه با دست که مورد استقبال مردم قرار گرفت و حتی کودکان و نوجوانان با دست‌های ظریف‌شان قلم و چکش به دست می‌شدند تا در ساخت دوتار جدید این هنرمند سهیم باشند، البته آقای وظیفه شناس نوازنده و خواننده موسیقی مازندرانی است که در این نمایشگاه هم بسیار هنرنمایی کرد و مخاطبان دقایق طولانی مهمان صدا و ساز دست ساخته خودش بودند.

آلاشت و جاجیم های رنگانگ

آلاشت به عنوان شهر ملی جاجیم معرفی شد و در این نمایشگاه در کنار نمایش هنرمندانه دست بافته‌های زیبای آلاشت از کتابی با عنوان «آلاشت شهر جاجیم‌های رنگارنگ» رونمایی کرد. این کتاب پژوهشی که توسط دکتر مصطفی رستمی دانشیار گروه صنایع‌دستی و پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران و مطهره سیرادقی کیساری و سید حمزه کاظمی سنگدهی مقدم ۲ تن از دانشجویان این دانشگاه تالیف و از سوی انتشارات دانشگاه مازندران منتشر شد دارای ۶ فصل است که در هر کدام از این فصل‌ها به نکاتی مرتبط با جاجیم آلاشت پرداخته شده است.

خاندان بزرگ محبی و روستای ملی سفال

در بخش مهمی از غرفه مازندران هنرمندان خوش ذوق تنکابنی از روستای زیبای سلیم‌آباد به نمایشگاه آمدند تا خلق زیبای سفال از خاک را به نمایش بگذارند، به گفته آقای محبی این دهکده در طول روز و در ابعاد کوچک روزانه ۵۰۰ قطعه سفال تولید می‌کنند و  دراین نمایشگاه نمونه‌های کابردی و تزیینی روستای ملی سلیم‌آباد را به نمابش گذاشتند. استقبال خوب مردم از این غرفه و تمام بخش‌های استان مازندران نشان داد مردم علاقه زیادی به اجرای زنده تولیدات و محصولات صنایع‌دستی نشان می‌دادند.

آموزش جاجیم در غرفه دختر ایران بانو

نگاه، آریستا و بیش از ۱۰۰ کودک دوست داشتنی و پر از ذوق و شوق میهمان غرفه کوچک دختر ایران بانو با هنرمندی خانم اصغری بودند که با آرامش مثال زدنی مبانی مقدماتی بافت دست‌بافته‌های سنتی مازندران را به کودکان آموزش می‌داد و در نهایت یک دست‌بافته زیبا، رنگارنگ و کوچک را از هنر دست کودکان به نمایش گذاشت.

خلق آثاری رویایی با چوب/ تعامل وسیع با مردم به‌ویژه کودکان/ رونمایی از کتاب و بسته‌های سرمایه‌گذاری

رونمایی از بسته‌های سرمایه‌گذاری برای اولین بار

برای نخستین بار بود که بسته‌های سرمایه‌گذاری صنایع‌دستی استان مازندران تهیه و به سرمایه‌گذاران معرفی می‌شد.محور این بسته‌های سرمایه‌گذاری در گام نخست تقویت خانه‌های صنایع‌دستی استان است. در این نمایشگاه بسته سرمایه‌گذاری توسعه‌ خانه صنایع دستی آلاشت سوادکوه و خانه صنایع‌دستی روستای اروست از توابع بخش چهاردانگه شهرستان ساری رونمایی شد که این بسته‌ها به زودی با انتشار روی سایت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران در دسترس همگان قرار می‌گیرد.

طراحی متفاوت و خاص صنایع‌دستی 

در طراحی این سازه تلاش شد تا به جای بهره‌گیری از عناصر معماری بومی، برخی اجزای صنایع‌دستی مازندران مورد استفاده قرار گیرد. طراح غرفه آقای ابوالفضل نیکوبیان عناصر بصری و مفهومی از صنایع‌دستی ۲ شهر و ۲ روستای ملی صنایع‌دستی مازندران با بخشی از اجزای معماری بومی مازندران پیوند زد تا به طراحی مرتبطی با موضوع نمایشگاه «شهر و روستا، محور وفاق و توسعه اقتصاد هویت‌بنیان» رسید.

خلق آثاری رویایی با چوب/ تعامل وسیع با مردم به‌ویژه کودکان/ رونمایی از کتاب و بسته‌های سرمایه‌گذاری

دست ساخته‌های مینیاتوری با چوب 

خانم اکبری و آقای موسوی زوج هنرمند با ذوق و توانمند که از شهرستان میاندرود به نمایشگاه آمدند، خالق آثاری بسیار زیبا با ظرافت‌های استادانه در ابعاد بسیار کوچک بودند که چشم مخاطبان خود را خیره می‌کرد. نشان مهر اصالت ملی و بین‌المللی تنها گوشه‌ای از توانایی این زوج هنرمند است و این همه استعداد در خلق چنین آثار نوید بخش تولیداتی به مراتب خاص و در رتبه‌های جهانی می‌دهد. 

محسن اکبرپور

انتهای پیام/

کد خبر 1403082902135
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha