ساخت و خلق اثر هنری با تلفیق  ۵۰ رشته هنری صنایع‌دستی

حمید ترکاشوند هنرمند تویسرکانی با ۲۲ سال سابقه در هنرمنبت کاری در روستای اشترمل، برای اولین بار در سطح دنیا موفق به ساخت و خلق اثر هنری با تلفیق ۵۰ رشته هنری صنایع‌دستی شد.

به گزارش میراث‌آریا، در اولین روز از برپایی سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران بود که از یک سازه هنری صنایع‌دستی بسیار باشکوه و ارزشمند کار حامد ترکاشوند و فاطمه عرفانی فیروزنیا، هنرمندان تویسرکانی در غرفه استان همدان واقع در سالن ۸ با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رونمایی شد.

در مراسم رونمایی از این اثر فاخر وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون صنایع‌دستی کشور، نمایندگان استان همدان در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد تهران، مدیرکل میراث‌فرهنگی استان همدان و جمعی از مسئولان کشوری و استان همدان حاضر بودند.

به همین بهانه گفت‌وگویی کوتاهی داشتیم با حمید ترکاشوند هنرمند اشترملی از شهرستان تویسرکان تا در خصوص این دست سازه فاخر برای ما بگوید.

حمید ترکاشوند می‌گوید: ۲۲ سال در زمینه هنر منبت‌کاری در روستای اشترمل در شهرستان تویسرکان مشغول به فعالیت هستم و برای اولین بار در سطح دنیا موفق به ساخت و خلق این اثر شدم. این سازه هنری تشکیل شده از ۲ مبل و یک میز است که تلفیقی از  ۵۰ رشته هنری صنایع‌دستی بوده و تاریخی از دوران ماد تا قاجار را با استفاده از تخته نرد و شطرنج برای نشان دادن رزم و بزم در تاریخ ایران و…. از زمان دیاکو تا قاجار را به نمایش گذاشته است.

او می‌افزاید: در این اثر هنری با اشاره به تاریخ و تمدن پر افتخار ایران و آیین‌های کهن از جمله شب یلدا در قالب نقاشی، از هنرهای چون منبت، منبت گلریز، حکاکی روی چرم، گره‌چینی، خاتم، نقاشی روی شیشه، آیینه‌کاری و…. که قدرت و عظمت صنایع‌دستی ایران را به نمایش گذاشته، استفاده شده است.

این هنرمند تصریح می‌کند: ساخت این اثر فاخر سه سال و نیم به طول انجامیده و بیش از ۶۰ میلیارد ریال هزینه داشته است و مدت زمان ساخت  ۲۳۸۷ ساعت مطالعه و طراحی بوده که  ۹۷۲۰  ساعت زمان اجرا و مونتاژ این کار بوده است.

ترکاشوند می‌گوید: مالکان اثر، من و همسرم  فاطمه عرفانی فیروزنیا هستیم و مواد به کار رفته در این دست‌سازه، چوب، استخوان،عاج، چرم، پارچه، آینه، شیشه، کاشی و  فلزات  نقره، برنج، مس، فولاد و سنگ برلیان، زمرد، عقیق، فیروزه، اپال، لاجورد و پوست غزال، پارچه، نخ ابریشم بوده و هنرهای چوب تراشی، سنگ تراشی، نگاره کاری، فلزکاری، بافت‌های داری، بافت‌های غیرداری، تزئین شیشه، هنرهای کار با چرم، کاشی هفت رنگ، سفال، مینا، نقاشی، مرکب خوشنویسی، رنگ‌سازی، رنگرزی است.

او در ادامه با قدردانی از عوامل برگزاری موفق سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی می‌گوید: نمایشگاه امسال بی‌نظیرترین غرفه و فضاسازی برای هنرمندان به اجرا درآمده بودکه مایه قدردانی است.

ترکاشون فرهنگ‌سازی در استفاده از هنرصنایع‌دستی در سبد خانوار، برپایی نمایشگاه‌های داخلی و خارجی برای بیان و نمایش توانمندی‌های هنرمندان را از جمله درخواست هنرمندان از متولیان برشمرد.  

انتهای پیام/

کد خبر 1403083002175
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha