به گزارش میراث آریا، محمد راستگویان گفت: جشنواره قلیف چال یک رویداد فرهنگی و هنری است که در شهرستان جاجرم باهدف پاسداشت آیینها و سنتهای بومی و محلی هرساله برگزار میشود.
سرپرست معاونت گردشگری و سرمایهگذاری طرحها خراسان با اشاره به اینکه این جشنواره در راستای تحقق موضوع ساماندهی و حرفهایسازی گردشگری رویداد از راهبر ساماندهی مقصدهای و مسیرهای جدید گردشگری در سند تحول دولت به ثبت رسیده است، افزود: «قلیف چال» یکی از غذاهای سنتی جاجرم است که سابقه طولانی در فرهنگ جاجرم دارد و چوپانها و گلهدارانی که مدتهای زیادی مجبور به ماندن در بیابان بودند، طبخ میکردند و طریقه طبخ و مواد بهکاررفته در قلیف چال متناسب با نوع زندگی منطقه بوده است و بهمرور تبدیل به یکی از خوراکهای مرسوم در این منطقه شده است.
راستگویان با تأکید بر اینکه برگزاری چنین جشنوارههایی نقش مهمی در تقویت هویت فرهنگی جوامع محلی، ترویج هنرهای سنتی و همچنین ایجاد فضایی برای تبادل فرهنگی بین مناطق مختلف ایفا میکنند، تصریح کرد: جشنواره «قلیف چال» ۲۷ آبانماه ۱۴۰۳ با شماره ۲۰۳۱۱۹۷۰ در فهرست رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید.
انتهای پیام/
نظر شما