پژوهش بر کتیبه اورارتویی قراجه‌لو

صخره­‌نبشته­ اورارتویی قراجه‌­لو استان آذربایجان شرقی توسط مریم دارا عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری مورد پژوهش قرار گرفت.

به گزارش میراث‌آریا، مریم دارا، عضو هیأت علمی پژوهشگاه و متخصص زبان‌های باستانی در این‌باره گفت: صخره‌­نبشته­ اورارتویی قراجه­‌لو که در استان آذربایجان شرقی، کنار جاده اهر به مشکین­‌شهر قرار دارد برای نخستین بار توسط سالار علیپور، مهندس معدن در ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۰ شناسایی شده است.

او افزود: معرفی نخستین این صخره‌نبشته نخستین‌بار در قالب سخنرانی با عنوان «کتیبه‌­های نویافته اورارتویی در ایران» در کنفرانس بین­‌المللی «اورارتو و ورای آن»، شهریور ۱۴۰۱ در موزه وان ترکیه توسط او ارائه شده است.

این متخصص زبان‌های باستانی تصریح‌ کرد: با وجود عکاسی حرفه­‌ای، خوانش کتیبه به دلیل آسیب­‌های جدی مانند گلسنگ، رطوبت، ریختگی، فرسایش و ساییدگی شدید بسیار دشوار است و هم اکنون در مرحله عکاسی و پردازش فتوگرامتری قرار دارد.

دارا در پایان گفت: مطالعات خط‌­‌شناسی کتیبه و دیگر شواهد منطقه نشان می‌­دهد که این کتیبه احتمالاً در زمان آرگیسشتی دوم اورارتویی و پس از ۷۱۳ ق.م نوشته شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403090500242
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha