بهگزارش میراثآریا، جواد قناعت شامگاه یکشنبه ۴ آبانماه ۱۴۰۳ با حضور در برنامه زنده شبهای زعفرانی شبکه خاوران به تشریح اقدامات خود در سهساله حضور در استان خراسان جنوبی پرداخت و اظهار کرد: بیشترین فرصت و انرژی را برای تأمین زیرساختهای استان اختصاص دادیم.
استاندار با اشاره به آرشیو یکی از روزنامههای استان در سال ۱۳۴۷ یعنی ۱۰ سال قبل از انقلاب، خاطرنشان کرد: دغدغه و درخواست مردم در آن زمان هم راه آهن، کمبود آب و خشکسالی بوده، در تمام این سالها دولتها به مبحث راه آهن پرداختهاند اما هیچ وقت به دلیل منابع اعتباری بالا و نجومی مورد نیاز، تکمیل نشد.
او گفت: در دولت سیزدهم پیگیریهایی از سوی دستگاههای مختلف و دفتر مقام معظم رهبری انجام و قرار شد منابع مالی راه آهن از محل تهاتر نفتی تأمین شود که اتفاق بزرگی بود.
قناعت با بیان اینکه اگر با بودجه سالانه دولت میخواستیم پروژه راه آهن را پیش ببریم ۲۰۰ سال زمان میبرد، افزود: برآورد اولیه این است که فقط برای زیرساخت راه آهن ۱۸ هزار میلیارد تومان نیاز است چراکه پروژه فراملی و بسیار سنگینی است.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در محافل بین المللی که نمایندگان ما با طرفهای هندی و چینی مینشستند اشکالی که بر ما وارد میکردند، وضعیت کریدور شمال به جنوب از چابهار به سرخس بود لذا مقام معظم رهبری هم در سه سخنرانی خود به تکمیل کریدور شرق تأکید کردند و خوشبختانه در این سه سال دولت سیزدهم محقق شد.
او گفت: از ۹۱۰ کیلومتر طول این خط ۴۳۲ کیلومتر در خراسان جنوبی واقع شده که به ۱۵ قطعه تقسیم میشود و تاکنون ۱۲ تا ۱۳ قطعه آن فعال بوده است.
قناعت با بیان اینکه بحث انتقال آب از دریای عمان هم با عنوان خط انتقال ۴ در دستور کار و در حال انجام است، اظهار داشت: این پروژه در سیستان و بلوچستان لولهگذاری انجام شده اما ما هنوز وارد مرحله چهارم این پروژه نشده ایم، اگر لولهگذاری در آینده نزدیک انجام شود ۶۰ میلیون متر مکعب آب در سال برای استان تخصیص داده میشود، در حالی که هم اکنون میزان مصرف آب سالانه ما ۵۳ میلیون متر مکعب است.
استاندار خراسان جنوبی متذکر شد: دو ابرپروژه راه آهن و خط انتقال آب دریای عمان به استان خراسان جنوبی که هنوز فعال است باید با جدیت توسط گروههای مرجع و اصحاب رسانه پیگیری شود تا روند اجرای آنها کند نشود.
او یکی دیگر از پروژههای کلان استان را اتصال خط انتقال گاز ۳۶ اینچ از دوراهی دشتک زابل به نهبندان عنوان کرد و گفت: خراسان جنوبی در انتهای خط انتقال گاز و تک شاخهای بود و گاز آن تنها از استان پرمصرف خراسان رضوی تأمین میشد که با برودت هوا و سرمای شدید با مشکل مواجه میشدیم، لذا پیگیری شد تا این خط انتقال به طول ۳۰۰ کیلومتر انجام شود که مرحله اول آن وصل شد، برآورد اولیه ۴ هزار میلیارد تومان بود اما کار با ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تمام و حدود ۱۰ میلیون متر مکعب در ساعت به ظرفیت گاز استان افزوده شد.
قناعت با اشاره به احیای واحدهای راکد و نیمه راکد استان، خاطرنشان کرد: در طول این سه سال ۵۳۰ واحد راکد و نیمه راکد با ۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال فعال و حدود ۲ هزار و ۶۰۰ اشتغال هم ایجاد و تثبیت شد که اتفاق بزرگی بود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه هشتم آذرماه ۱۴۰۰ روز معارفه و حضور من در خراسان جنوبی بود و تاکنون سه سال در استان بودم، تصریح کرد: اهالی خراسان جنوبی را مردمی بسیار بصیر و آگاه و دارای تحلیل سیاسی بالا دیدیم، مردم این استان درک و فهم و شعور سیاسی بالایی به ویژه در انتخابات دارند به نحوی که درصد مشارکت مردم بسیار بالاست و این استان رتبه دوم کشوری را در انتخابات گذشته از آن خود کرد.
خراسان جنوبی ظرفیتهای بالایی در گردشگری دارد/ ثبت جهانی ۶ اثر خراسان جنوبی
او گفت: این استان از ظرفیتهای بالایی در گردشگری، ذخایر معدنی و محصولات کشاورزی برخوردار است لذا پتانسیلهای خوب و فراوانی برای پیشرفت دارد.
قناعت با اشاره به اینکه در شروع کار بنده در استان، چهار اثر ثبت جهانی داشتیم و طی این سه سال ژئو پارک طبس، چهار کاروانسرا و روستای اصفهک ثبت جهانی شد، گفت: در اجلاس سراسری کلمبیا جمعه گذشته از تمام کشورهای دنیا ۲۵۰ روستا معرفی و از این تعداد تنها ۴۰ روستا ثبت جهانی شد که یکی از آنها، روستای اصفهک بود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به خاطرهای از حضور آیت الله رئیسی در اربعین سال ۱۴۰۲ و کلنگ زنی راه آهن استان، گفت: کلنگ زنی پروژه راه آهن استان از افتخارات دولت سیزدهم و جزو خاطرات شیرین ما بود.
او ادامه داد: در جریان سفر ایشان به شهر اسدیه، امام جمعه اسدیه در جمع مردم گفتند اگر احیای کارخانه قند قهستان انجام نشود گویی این دولت هیچ کاری برای درمیان نکرده، که رئیس جمهور همان جا دستور پیگیری دادند و ما کمتر از چهار ماه شاهد راهاندازی مجدد این کارخانه بودیم و دیدیم که جوانها سوت میزدند و پیرمردها اشک میریختند، چراکه بعد از ۱۱ سال صدای آژیر راه اندازی این کارخانه را شنیده بودند.
قناعت، تلخترین خاطره خود از دوران خدمتش در خراسان جنوبی را حادثه جان باختن کارگران معدن طبس عنوان کرد و گفت: در این حادثه ۴۹ فوتی و ۱۶ مصدوم در صحنه داشتیم که از این ۱۶ نفر، چهار نفر فوت کردند و آمار به ۵۳ نفر رسید.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه از ۵۳ فوتی ۱۶ نفر مربوط به استان خراسان جنوبی بودند، ادامه داد: صحنه خیلی تلخ و سنگینی بود، مسئولان زیادی از مجلس، وزارتخانه ها، کمیسیون اصل ۹۰ و صنایع آمده بودند، جنازههایی که بیرون میآمدند جزو خانوادههای ضعیف و متوسط بودند که بسیار دردناک بود، خیلی منقلب شدم و تصمیم گرفتم تا چهلم پیراهن سیاه خود را از تن بیرون نیاورم.
او با ذکر این نکته که کار از حالت عادی در حادثه معدن طبس خارج شده و حالت ایثار به خود گرفته بود، گفت: گروههای نجات و اچ اسای از ساعت استاندارد بیشتر درون معادن میماندند، همه منتظر بودند برای کمکرسانی عازم معدن شوند و بالاخره با تلاش نیروهای امدادی عملیات امداد و نجات کمتر از سه شبانه روز انجام و پرونده مختوم شد.
قناعت با بیان اینکه نقاط قوت استان در حوزه صنعت، معدن، گردشگری و کشاورزی بسیار زیاد است، گفت: برای پیشرفت استان توسعه نگاهها و افق دید برخی گروههای مرجع باید وسیع شده و وحدت رویه و همگرایی این گروهها باید بیشتر شود.
استاندار خراسان جنوبی خطاب به مدیران استان گفت: اعتبارات را باید از تهران گرفت، تحرک فقط در شهرستان و استان کافی نیست، مدیران حتما هفتهای یکبار باید به پایتخت سفر کنند و موضوعات حوزه کاری خود را پیگیری کنند.
او با بیان اینکه ۸۲۰ کیلومتر باند دوم قبل از دولت رئیسی در استان داشتیم، افزود: در طول این سه سال با همگرایی ۲۷۰ کیلومتر باند دوم ایجاد شد که باید ادامه یابد.
قناعت گفت: از اول انقلاب تا قبل از دولت شهید رئیسی ۹ سرمایه گذار خارجی داشتیم که در طول این سه سال ۹ سرمایه گذار دیگر اضافه شدند که همگی در استان فعال هستند.
استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: مردم و گروههای مرجع باید در تکمیل پروژه راهآهن، نهضت ملی مسکن، انتقال گاز، باند دوم، انتقال آب از دریای عمان، استاندار جدید را حمایت کنند.
او از همه حمایتها و پشتیبانیهای مردم، مسئولان، گروههای مرجع، نماینده ولی فقیه قدردانی کرد و از مردم حلالیت طلبید و خواست قصور و کوتاهیهای او را ببخشند.
انتهای پیام/
نظر شما