بهگزارش میراث آریا، در آستانه هفته پژوهش و روز دانشجو و با هدف معرفی جاذبههای تاریخی و گردشگری آذربایجان غربی نشست تخصصی سفرنامهنویسی آذربایجان غربی در عهد قاجار به همت معاونت گردشگری و امور موزههای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و بنیاد ایرانشناسی شعبه آذربایجان غربی با حضور افشار کبیری، مدیر کل دفتر امور اجتماعی وفرهنگی استانداری، مرتضی صفری، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش، خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی، سعید عضدالدینی ملکی، رئیس بنیاد ایرانشناسی آذربایجان غربی، حسین پناهی، رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر ارومیه، داریاووش عزیزیان، کشیش کلیسای شرق آشور و جمعی دیگر از مسئولان، اساتید دانشگاه و دانشجویان در موزه شهر ارومیه در مدرسه تاریخی ۲۲ بهمن برگزار شد.
افشار کبیری، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی در این نشست بیان کرد: سنت سفرنامهنویسی یکی از ظرفیتهای معفول استان است که بنیاد ایرانشناسی استان به احیای این سنت میتواند اقدام خوبی برای آشنایی با هویت و تاریخ آذربایجان غربی بردارد چرا که آشنایی با هویت، تاریخ و ظرفیتهای استان از گذشته تا به امروز زمینهساز برنامهریزی برای پیشرفت و توسعه جامعه است.
او افزود: بنیاد ایرانشناسی باید در شناخت تاریخ و هویت کشور از طریق این سفرنامهها پیشگام شود چرا که ریشه حل تمام مسائل اعم از اقتصاد، اجتماعی و فرهنگی به شناخت دقیق هویت و تاریخ ایران برمیگردد.
کبیری ادامه داد: با نگاه به تاریخچه کشورهای غربی نیز میتوان به این نتیجه رسید که آنها نیز بهصورت هدفمند و دقیق به مطالعه تاریخ و فرهنگ دیگر ملل اقدام کرده و از دستاوردها و پیشرفتهای آنها در راستای رسیدن به اهداف خویش بهره گرفتهاند.
در این نشست رضا حیدری باستانشناس، اصغر محمدزاده عضو هیئت علمی دانشگاه مراغه، سونیا حسندایی و شیوا مداحعلی از اساتید موسسه آموزش عالی آفاق و آیین کمال ارومیه از با ایراد سخن جنبههای مختلف تاریخی، ادبی، اجتماعی و ... به اهمیت و جایگاه سفرنامهنویسی پرداختند.
انتهای پیام/
نظر شما