صدای «رباب» از اعماق تاریخ، صلح و مهربانی را به بشر هدیه می‌دهد

دارابی گفت: میراث فرهنگی ناملموس در جغرافیای فرهنگی، تبلور گوناگونی قومیت ها از یک سو و یک پارچگی فرهنگی ذیل مفهوم صلح و پذیرش تنوع ها است. صدای ساز رباب از اعماق تاریخ، صلح و مهربانی را به بشر هدیه می‌دهد.

به گزارش میراث آریا، علی دارابی، قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور گفت: در نوزدهمین اجلاس کمیته بین‌الدولی میراث ناملموس یونسکو که در پاراگوئه برگزار شد، هنر ساخت و نواختن رباب به عنوان بیست و ششمین عنصر میراث ناملموس ایران ثبت جهانی شد.

او ادامه داد: ایران و منطقه غرب آسیا سرزمین فرهنگ، صلح و گفتگو در طول تاریخ و زیست بشر بودند. هنر این منطقه برآمده از چنین خواستگاهی در پرتو تبادل اندیشه ها و هنر، میان اقوام مختلف ساکن در این سرزمین است. میراث فرهنگی ناملموس در جغرافیای فرهنگی، تبلور گوناگونی قومیت ها از یک سو و یک پارچگی فرهنگی ذیل مفهوم صلح و پذیرش تنوع ها است. صدای ساز رباب از اعماق تاریخ، صلح و مهربانی را به بشر هدیه می‌دهد.

دارابی در ادامه افزود: ثبت این عنصر نماد تنوع فرهنگی و پذیرش وحدت در تنوع است. این موفقیت به لطف همکاری ایران، تاجیکستان، افغانستان و ازبکستان حاصل شد.

وی‌در پایان گفت: از تمامی کشورها و کارشناسانی که در تدوین و ارزیابی پرونده تلاش کردند، قدردانی کرده و بهترین‌ها را برای مردم ایران آرزو می کنم.

انتهای پیام/

کد خبر 1403091400817
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha