به گزارش میراث آریا، حسین اسلامی اظهار کرد: برای نخستین بار آیین بهارگاهی نوروزی در پایگاه میراث جهانی بیابان لوت در با هدف ثبت رویدادهای گردشگری و احیای آیین های سنتی در محل روستای انجیروک پایین بخش نصرت آباد زاهدان با حضور مسئولان،معتمدان و اهالی روستاهای حاشیه کویر لوت برگزار شد.
مدیر پایگاه بیابان لوت افزود: بیابان برای مردم حاشیه لوت یعنی زندگی و مردمان نیک اندیش و با محبت حاشیه کویر بیابان را جزئی از زندگی خود میدانند و سالیان سال از این بیابان حفاظت کردند و آیینها و سنتهای خود که حاکی از غنا و اصالت فرهنگی است را حفظ کرده اند.
او با اشاره به اینکه جشنواره و آیین بهارگاهی در راستای احیا فرهنگ و تمدن اصیل این منطقه از ایران اسلامی برگزار شد ادامه داد: اقتصاد جوامع محلی بر پایه بیابان و بهربرداری صحیح و پایدار در طول تاریخ از بیابان شکل گرفته و بیابان اصل اقتصاد خانواده و جامعه محلی در گذران زندگی در طول تاریخ بوده است.
به گفته اسلامی، امروزه اقتصاد گردشگری هم با نگاه توسعه پایدار و حفظ محیط زیست و برخورداری جوامع محلی در راستای کسب درآمد از گردشگران میتواند کمک شایانی به رشد اقتصادی جوامع محلی کند.
او تصریح کرد: این آیین با برگزاری بازی های بومی محلی همچون جی بازک، خسوخسو، کشتی، پرتاپ سنگ و هفت سنگ با حضور اهالی روستای انجیروک پایین، انجیروک بالا، گراغه و علی آباد برگزار شد که در پایان از نفرات برتر مسابقات قدردانی شد.
مدیر پایگاه بیابان لوت افزود: این آیین با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، اداره کل ورزش و جوانان، فرمانداری زاهدان، بخشداری نصرت آباد، پایگاه میراث جهانی بیابان لوت، اداره میراث فرهنگی زاهدان، اداره ورزش و جوانان زاهدان، شورای اسلامی و دهیاری روستای انجیروک پایین برگزار شد.
انتهای پیام/
نظر شما