نوروز به عنوان یکی از عناصر کلیدی هویت ملی ایرانیان شناخته می‌شود

حداد عادل در همایش نخستین گفت‌وگوی علمی میان اندیشمندان منطقه فرهنگی نوروز و جهان ایبرو- آمریکایی گفت: نوروز یکی از عناصر کلیدی هویت ملی ایرانیان شناخته می‌شود.

به‌گزارش میراث‌آریا، همایش بین‌المللی نخستین گفت‌وگوی علمی میان اندیشمندان منطقه فرهنگی نوروز و جهان ایبرو- آمریکایی با موضوع روابط تاریخی، آکادمیک و فرهنگی جهان ایبرو- آمریکایی با کشورهای افغانستان، آذربایجان، هند، ایران، عراق، قرقیزستان، قزاقستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان و ازبکستان با اهتمام دفتر همکاری‌های بین‌الملل دانشگاه علامه‌طباطبائی در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد این دانشگاه به سه زبان فارسی، انگلیسی و اسپانیایی برگزار شد که در این همایش مهمانان خارجی و داخلی زیادی مشارکت داشتند و در این زمینه سخنرانان برجسته‌ای مانند حداد عادل و سخنرنان خارجی مانند فرناندو کاماچو پادیلا و فرناندو اسکریبانو مارتین از دانشگاه اتونوما مادرید اسپانیا حضور داشتند.

غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی نیز در این همایش به عنوان سخنران ویژه این همایش گفت: دانشگاه علامه‌طباطبایی در ایفای مسئولیتی که در حوزه علوم انسانی دارد و توجهی که از سال‌ها پیش به زبان و فرهنگ اسپانیولی داشته، امروز باب ارتباط دانشگاهی و فرهنگی را با حوزه وسیعی از جهان چه در اروپا و چه در آمریکا گشوده است و خرسندیم که به بهانه این ارتباط، موضوع بسیار زیبای نوروز را انتخاب کرده است.  

او در ادامه به اهمیت و معنای نوروز به عنوان جشن ملی ایرانیان و آغاز سال رسمی آن پرداخت و افزود: نوروز نه تنها یک جشن باستانی با قدمت تاریخی بسیار است، بلکه به عنوان یکی از عناصر کلیدی هویت ملی ایرانیان نیز شناخته می‌شود. این جشن به دلیل ریشه‌های تاریخی و اسطوره‌ای خود، از تاریخ فراتر می‌رود و به ماقبل تاریخ می‌پیوندد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی تصریح کرد: نوروز ویژگی‌های جغرافیایی خاصی دارد و تنها محدود به ایران نیست؛ بلکه در کشورهای دیگر که فرهنگ ایرانی در آن‌ها وجود داشته نیز جشن گرفته می‌شود. این جشن به دلیل ارتباط آن با تغییرات طبیعی و نجومی، مانند اعتدال بهاری، از ثبات و ماندگاری بالایی برخوردار است. ایرانیان در طول تاریخ به آسمان و نجوم توجه ویژه‌ای داشته‌اند و محاسبات دقیقی برای تعیین آغاز سال جدید انجام داده‌اند.

او با تاکید بر اینکه نوروز به عنوان جشن زندگی و امید، نمادی از پایان زمستان و آغاز بهار است و در این زمان، زندگی دوباره در طبیعت آغاز می‌شود، افزود: آداب و رسوم مختلفی در ارتباط با نوروز وجود دارد که در طول زمان و با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی هر منطقه شکل گرفته‌اند. این جشن نه تنها قبل از اسلام وجود داشته، بلکه پس از آن نیز با فرهنگ اسلامی همزیستی کرده و در زندگی مسلمانان ایران جا گرفته است.

حداد عادل همچنین به تأثیر نوروز در ادبیات فارسی و عربی اشاره و بیان کرد: خصوصیات نوروز سبب شده که یونسکو در سال‌های اخیر این سنت دیرینه پسندیده تاریخی و کهن را به عنوان یکی از میراث‌های ارزشمند بشری بشناسد و آن را اعلام کند. 

او در پایان، به اهمیت ارتباطات فرهنگی و دانشگاهی با کشورهای اسپانیولی زبان و پرتغالی زبان اشاره کرد و پیشنهاداتی برای تحقیق در زمینه تاریخ و فرهنگ مشترک ارائه داد.

در ادامه این نشست که به اهتمام اساتید اسپانیایی دانشگاه خصوصا رافائل مائوریللو و خاویر هرناندز برگزار شد، مقوله جشن مهرگان نیز که اخیرا در فهرست آثار جهانی یونسکو نیز ثبت شده مورد بررسی و صحبت قرار گرفت. حضور سفرا به ویژه انتونیو سنچز بندیتو گاسپار سفیر اسپانیا در ایران نیز در این همایش دو روزه حاضر شد.

نوروز یکی از عناصر کلیدی هویت ملی ایرانیان شناخته می‌شود

نوروز یکی از عناصر کلیدی هویت ملی ایرانیان شناخته می‌شود

انتهای پیام/

کد خبر 1403092001080
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha