به کزارش میراث آریا، محمد محسنی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان در این مراسم با اشاره به اینکه بستکیها در ساخت فرهنگ و تمدن خلیج فارس از ۹ هزار سال پیش تأثیرگذار بودهاند، اظهار داشت: مشاهیر و مفاخر شهرستان بستک تأثیرات فرهنگی بالایی در طول تاریخ داشتهاند.
او افزود: کاروانسرای بستک تنها اثر ثبت شده هرمزگان در فهرست جهانی بونسکو در این شهرستان قرار دارد و این نشانه واضحی است که بستک در هرمزگان بسیار ویژه است.
محسنی بیان کرد: بستک در حوزه ساخت و ساختار فرهنگ تمدن در شمال خلیج فارس از ۹ هزار سال پیش تأثیر داشته و این از تمدن بینظیر و منحصر به فرد در آثار و طرحهای اشکت آهو کوه گاوبست کشف شده و قابل مشاهده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در پایان از مردم بستک و فعالین حوزه میراث فرهنگی درخواست کرد در حوزه احیای آثار باستانی شهرستان بستک توجه ویژهای داشته باشند.
جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران در مراسم گفت: حفاظت میراث فرهنگی وظیفه ملی ماست اما حفاظتی که مردم محور باشئ مهمتر است زیرا دولت با امکانات و اعتبارات محدود نمیتواند این حجم آثار در کشور را پوشش دهد.
او افزود: این اقدام انجمن خیریه بستک در حوزه میراث فرهنگی یعنی مسئولیت اجتماعی که از مدیران انجمن و مردم فرهنگ دوست بستک واقعاً سپاسگزارم.
مدیر موزه ملی ایران بیان کرد: وجود نقوش ۹ هزارساله در اشکت آهوی کوه گاوبست بستک نشان از وجود تمدنی بزرگ در دوران نوسنگی در این خطه از کشور بوده است که نمونه آن در جهان کمتر شناسایی شده است.
او با اشاره به کاروانسرای بستک به عنوان تنها اثر ثبت جهانی استان هرمزگان گفت: مردم شهر بستک باید بدانند که شهر بستک امروز در جهان دارای یک شناسنامه ملی وبینالمللی است و وقتی ثبت جهانی میشود همان لحظه در مقصد و نقشه گردشگری جهان دارای آدرس است.
مدیر موزه ملی ایران اضافه کرد: موزه ملی این آمادگی را دارد که در تهران برای بستک و تاریخ گذشته تا امروز آن نمایشگاهی به طول یک ماه برگزار تا بستک و ظرفیتهای بالای گردشگری آن را به کشور بیشتر معرفی کنیم.
در این همایش علاوه بر ارائه آخرین تحقیقات انجام شده از سال ۱۳۹۹ تا امروز در کوه گاوبست و اشکت آهو به قدمت ۹ هزار ساله این نقوش و اهمیت نگهداری و تحقیقات بیشتر از آن تأکید شد.
در پایان این مراسم از تمبرپستی این نقوش اشکت آهو رونمایی شد.
انتهای پیام/
نظر شما