جذابیت‌های استان‌های مختلف برای عکاسی بی‌نظیر است/ جشنواره تولیدات چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی تاثیرگذار است

عکاس، مولف و پژوهشگر حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: استان‌های کشور دارای ظرفیت‌های شگفت‌انگیزی در حوزه‌های مختلف هستند که این ظرفیت‌ها برای عکاسی و تصویربرداری بی‌نظیر و تکرار نشدنی است.

داود وکیل‌زاده عکاس، طراح، مولف و پژوهشگر حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا، با اشاره به سابقه فعالیت خود بیان کرد: فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۶۸ شروع کردم و در تمام این مدت به نقاط مختلف کشور سفر کرده‌ام. در کنار عکاسی، من طراحی گرافیک، خوشنویسی، انتشار کتاب و ... را نیز انجام می‌دهم که تمام این‌ها با هدف معرفی جاذبه‌ها و آثار تاریخی کشور انجام می‌شود.  

او افزود: من در حقیقت در سه حوزه عکاسی طبیعت، معماری و اقوام فعالیت دارم که هر سه آن‌ها مرتبط با حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری است. در سفر به استان‌های مختلف جاذبه‌های گردشگری و میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس را از نزدیک می‌بینم و این جاذبه‌های را به تصویر می‌کشم.

وکیل‌زاده یادآور شد: به‌منظور معرفی هرچه بهتر این آثار، نمایشگاه‌هایی را نیز برگزار کردم که از جمله فعالیت‌های نمایشگاهی انفرادی می‌توان به نمایشگاه خوشنویسی (تمنای وصال) در مشهد، نمایشگاه آثار خط گرافیک (ستایش آفتاب) در موزه هنرهای معاصراصفهان، نمایشگاه آثار خط گرافیک (شراب آسمانی) در نشر ثالث تهران، نمایشگاه عکس (ایران من به چشم من) در نگارخانه نیکول تهران، نمایشگاه عکس (همسفر زیبایی ها) در نگارخانه کبک تهران، نمایشگاه نقاشیخط در نگارخانه گنجینه تهران و نمایشگاه عکس ابیانه (میراث زنده) در روستای تاریخی ابیانه اشاره کرد.

این استاد عکاسی ادامه داد: همچنین نمایشگاه‌های گروهی مانند موزه قرآن تهران، اربیل عراق، تاجیکستان، موزه امام علی تهران، موزه مقدم تهران، نگارخانه نهاوند (تهران) وموزه هنرهای معاصر تهران (در بخش مدعوین جشنواره فجر) و ... از دیگر فعالیت‌های من به حساب می‌آید.

وکیل‌زاده در ادامه گفت: تقریبا به تمام استان‌های کشور سفر کردم و سعی کردم در سفر به هر استان زیبایی‌ها و میراث ناملموس و ملموس را به تصویر کشیدم. به کشورهای مختلف هم رفتم اما جذابیتی ندیدم که بتوان آن را مانند جذابیت‌هایی که در ایران وجود دارد، به تصویر کشید.

او اضافه کرد: علاوه بر نمایشگاه‌هایی که شرکت کردم و یا خودم برگزار کردم. بیش از ۷۰ جلد کتاب با موضوع عکاسی از مناطق مختلف برگزار کردم و  به زودی کتاب «ایران سرزمین اسطوره‌ای» را منتشر خواهم کرد.

این استاد عکاسی در ادامه و در پاسخ به این سوال که مهمترین انگیزه شما برای فعالیت در این حوزه چیست؟ گفت: مهمترین انگیزه من، علاقه‌ای است که به ایران دارم و با توجه به جاذبه‌های گردشگری و میراث‌فرهنگی در کشور وجود دارد به صورت جدی دنبال این موضوع هستم. هنرمند احساس درون خود را جستجو می‌کند و من نیز در این حوزه به دنبال کشف احساسات درونی خود هستم.

او همچنین به برگزاری جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی اشاره و کرد و افزود: جشنواره‌های مهمی را دیدم اما این جشنواره بنظرم تاثیرگذاری بیشتری دارد و این جشنواره را باید ادامه داد.

وکیل‌زاده در پایان صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: در حال حاضر فضای مجازی بسیار رونق دارد اما کتاب را نباید نادیده گرفت چون کتاب یک شخصیت دارد و یک منبع معتبر و مرجع به حساب می‌آید برای همین است که من درکنار استفاده از فضای مجازی و ساخت صفحات مختلف در فضای مجازی، انتشار و تالیف کتاب را فراموش نکردم.

انتهای پیام/

کد خبر 1403100400260
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha