میراثآریا: ۱۳ دی ماه سال ۹۸ درست در ساعات شروع بامداد، خبری در رسانهها پیچید و دست به دست چرخید تا این خبر تائید شد. سردار حاج قاسم سلیمانی توسط نیروهای آمریکایی ترور و به مقام رفیع شهادت نائل آمد.
این خبر آنقدر هولناک بود که هنوز و با گذشت ۵ سال مثل روز اول داغ داغ است. داغی که هیچگاه التیام نمیگیرد.
«دفاع مقدس قلهای است که مقاومت در دامنه آن قله قرار گرفته است» این جملهای از جملات حاج قاسم سلیمانی است، فرماندهای که با حضور در جبهههای مقاومت در کنار رزمندهها و پا به پای آنها با داعش مبارزه میکرد.
به مناسبت پنجمین سالگرد شهادت سردار دلها به اراضی عباسآباد رفته و از موزه و سراسرنمای مقاومت لحظاتی بکر را ثبت کردیم. بازدید از این موزه از ۱۲ الی ۱۹ دیماه برای علاقهمندان رایگان خواهد بود.
موزه و سراسرنمای مقاومت
حاج قاسم سلیمانی در زمان حیات خود پیشنهاد ساخت موزهای با محور مقاومت را داده بود و خود نیز برای تاسیس این موزه کمکهای بسیاری کرده بود. اما درست کمی قبلتر از راهاندازی و افتتاحیه این موزه به شهادت رسید و درست چهلمین روز شهادت او از این موزه بهطور رسمی رونمایی شد.
موزه مقاومت؛ آخرین یادگاری فرهنگی شهید سلیمانی است و او زحمات بسیاری برای این موزه و جمعآوری وسایل آن متحمل شد.
آغاز موزه مقاومت از خیابانهای خرمشهر
وقتی به اراضی عباسآباد میرسید و گنبد بزرگ نقرهای رنگ توجه شما را جلب میکند، با فلشی به سمت راست موزه مقاومت را خواهید دید. برای دیدن این موزه باید حتما یک راهنما همراهتان باشد چراکه ممکن است مسیر تعیین شده توسط طراح موزه را اشتباه بروید.
آغاز این موزه با روزهای عادی خرمشهر است، خیابانی سرراهتان است که بقالی، سالن سینما، ساندویچ فروشی و ... را با هم یکجا دارد. این خیابان به جنگ ایران و عراق منتهی میشود و تا فتح خرمشهر نیز ادامه دارد.
موزهای در دو طبقه مجزا
طبقه بالا ورودی سمت راست دیوار نگارهای است که جنگهای ۲۵۰۰ ساله و جنایتهایی که اتفاق افتاده را نشان میدهد. همچنین از جنگهایی که سردار حضور داشته تا ایجاد داعش و آمار و ارقام جنایات و قحطی و ... همگی در این بخش جمعآوری شده است.
به طور کلی هر بخش از این سراسر نما قسمتی از جنایتهای شکل گرفته توسط استکبار جهانی را به تصویر می کشد بخش تاثیر گذار اینجا: تلاش جبهه مقاومت و سرداران اسلام به خصوص سردار سلیمانی است.
موزه مقاومت؛ تصویر مقاومت در مقابل نظام سلطه
موزه و سراسرنمای مقاومت که بخشی از موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است، بر پایه سناریو روایت مقاومت در برابر نظام سلطه بر مبنای اندیشههای انقلاب اسلامی شکل گرفته است. این مجموعه در امتداد و بر مبنای انقلاب اسلامی و همچنین هشت سال دفاع مقدس، جریانهای مقاومت در سراسر دنیا را روایت میکند.
موزه مقاومت چند بخش دارد؟
موزه مقاومت ۱۲ بخش دارد. دشمن شناسی، عراق و عتبات، شهدا، فلسطین، لبنان، افغانستان، آفریقا، بوسنی و هرزگوین، داعش، سوریه، یمن، بحرین از بخش های دوازده گانه این موزه است.
دشمنشناسی و دیواری که بزرگان مقاومت روی آن جا خوش کردهاند
در بخش دشمن شناسی و جنایت های استکبار علیه بشریت که نخستین بخش موزه است اسناد و مدارک، روزنامه ها و اخبار مهم مرتبط روی دیوار و برگه هایی که به دیوار چسبیده مشاهده میشود.
بخشی از دیوار این سراسر نما به بزرگانی تعلق گرفته که در دوران مختلف علیه استکبار جهانی ایستاده و مقابله کردند.
عراق و عتبات و اسلحهای که سردار به موزه آورد
دومین بخش موزه عراق و عتبات است. جنایت های رژیم صهیونیستی در عراق و عتبات اینجا به چشم می خورد.
مقاومت مردم عراق از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷ در این بخش بازسازی شده است.
همچنین اسلحه ای که صدام توسط آن اولین شلیک را به سمت ایران انجام داد و تصاویر آن در رسانههای مختلف منتشر شد، نیز در این موزه قرار دارد. این تفنگ هدیه مردم عراق به سردار سلیمانی بوده که سردار هم این هدیه را به موزه مقاومت آورد.
کاشی های آسیب دیده مربوط به گلدسته های حرم حضرت زینب (س) در بخش عتبات قرار دارد که بعد از سقوط صدام بازسازی هایی انجام شده است.
کربلا و حرمین شریفه
حال و هوای حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) نیز از جمله بخش های این موزه به شمار می رود.
اینجا بخشی از ضریح حرم حضرت عباس (ع) به چشم می خورد وقتی سوال می شود می گویند این بخشی از ضریح حرم حضرت عباس (ع) است که سه ماه در حرم ایشان نصب بوده و بعد برای موزه مقاومت به یادگار فرستاده شده است.
همچنین درب های واقعی حرمین سامرا نیز در اینجا قرار دارند.
شهدا بخش بعدی موزه مقاومت
سومین بخش موزه مزین به نام شهدا است از شهدای دشت کربلا گرفته تا مدافعان حرم و سید شهدای مقاومت که عکس برخی از آنها از سقف اینجا آویزان شده است. حال و هوایی که این بخش دارد شبیه قطعه شهدای بهشت زهرا (س) است و همان حس را به مخاطب منتقل می کند.
فلسطین، لبنان و غنائم دریافتی در موزه
بعد از گذراندن چند پله به طبقه پایین هدایت می شویم. بازسازی حماسه فلسطین و لبنان هم در اینجا دیده می شود.
دیوار حائل نوشته ای است که روی سقف اینجا دیده می شود و ما را به سمت دیواری به همیننان هدایت می کند. اینجا به صورت اینفوگرافیک در مورد فلسطین توضیحاتی نوشته شده است. دیوار حائل عبارتی است که مردم را به یاد جنایت های رژیم اشغالگر قدس می اندازد و جنایات رژیم صهیونیستی با عکس و جملاتی دیده می شود.
در این موزه آثاری است که به طور مستقیم از فلسطین و لبنان آمده و مربوط به رژیم صهیونیستی است و توسط نیروهای مقاومت اسلامی به غنیمت گرفته و به اینجا هدیه شده است.
وسایل و ادوات ارتش رژیم صهیونیستی، لباسهایشان و غنائمی که حزب الله لبنان دریافت کرده است، نیز در این موزه قرار دارد.
داعش، سوریه و جنایتهای مهم آنها
شاید بگویید یکی از مهم ترین بخش های موزه مقاومت باید بخش داعش باشد.
این بخش بسیار تامل برانگیز و متاثر کننده است، از ماشین های فراوانی که متعلق به جنایت های داعش بوده تا ابزار شکنجه و قتل اینجا و پشت ویترین ها دیده می شود.
از دیگر بخشهای موزه مقاومت میتوان به وجود انواع تجهیزاتی اشاره کرد که داعش از آنها استفاده میکرد و همه آنها را از کشورهای مختلف به عنوان کمک دریافت کرده بود. همچنین حتی کتب درسی که داعش به وسیله آنها دانش آموزان کشور عراق و سوریه و مناطق اشغالی را آموزش میداد، همه آنها گردآوری و در موزه قرار دارد.
یکی از بخش های داعش به تندیس سردار سلیمانی در حالیکه دوربینی بر دست دارد و کنار ماشین بزرگ و سفیدی ایستاده اشاره میکند.
تنها موزهای که ادوات جنگی داعش را نگهداری میکند
تنها موزهای در دنیا که ادوات داعش را در این سطح نگهداری میکند همین موزه مقاومت است. این ادوات شامل ماشینهای انتحاری داعش به تعداد زیاد، وسایل داعش برای شکنجه و قتل و ... است.
بوسنی و هرزگوین و تونل نجات
افغانستان، آفریقا، بوسنیو هرزه گوین، داعش، سوریه نیز از دیگر بخش های این موزه هستند.
وقتی به بخش بوسنی می رسیم یک تونل نجات دیده می شود. راهنما می گوید: سالی که بوسنی و هرزگوین درگیر جنگ بود سارایبو طولانی ترین محاصره را در ۱۴۲۵ روز داشت. در همان زمان فردی بوسنیایی به نام کولار با مستشاران ایرانی و نظامیان بوسنی همکاری کرده و همان زمان منزلش را در اختیار نظامیان قرار داده و از منزل تا فرودگاه سارایبو تونلی زده به نام تونل نجات که در آن زمان یکی از راه های در رو نظامیان بوده است.
بخش سردار سلیمانی
از بخش های جذاب این موزه میتوان به بخش مربوط به سردار سلیمانی نام برد. بازسازی اتاقی که او در دوران تجرد در منزل پدری اش زندگی میکرده می تواند نمادی از سادگی یک فرمانده عالی رنبه حوزه مقاومت را نشان دهد.
در بخش پایانی این موزه روی دیوار تصاویر بزرگی از مراسم خاکسپاری سردار دلها دیده میشود و نمازی که رهبر معظم انقلاب بر پیکر او خواندند. تابوتی هم روی زمین قرار دارد که با پرچم ایران پوشانده شده است. روی عکس بسیار بزرگی از مراسم تشییع نوشته است: یک جهان منتقمت خواهد بود.
با احتساب امسال، پنج سال از آن شب می گذرد و ما معتقدیم بعد از آن شب دیگر هیچ چیز مثل گذشته نشد.
انتهای پیام/
نظر شما