تعیین حریم آثار تاریخی شرط اساسی حفاظت حقوقی از میراث‌فرهنگی است/ شناسایی حدود هزار اثر جدید با پیمایش‌های باستان‌شناسی در استان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی ضمن اشاره به شناسایی حدود ۱۰۰۰ اثر جدید تاریخی با پیمایش‌های باستان‌شناسی در استان گفت: تا زمانی که حریم مصوب برای آثار مشخص نشود، حفاظت حقوقی آن‌ها ممکن نخواهد بود.

به گزارش میراث آریا، احمد حمزه‌زاده با تأکید بر اهمیت تعیین حریم آثار تاریخی این اقدامات را ضروری دانست و گفت: بدون وجود حریم مصوب، مسائل حقوقی مرتبط با حفاظت از میراث بی‌نتیجه خواهد بود که در این راستا توجه به ثبت حرایم مرتبط با بناها و محوطه‌های تاریخی از اهمیت بسزایی در حفاظت از میراث‌فرهنگی برخوردار است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی در ادامه به شناسایی ۴۸۰۰ اثر تاریخی در استان و ثبت ۲۰۵۹ مورد در فهرست آثار ملی خبر داد و اظهار کرد: حدود ۱۰۰۰ اثر جدید نیز با پیمایش‌های باستان‌شناسی در آذربایجا»‌شرقی شناسایی شده‌ است.

او به ثبت جهانی سال ۱۴۰۲ استان اشاره کرد و افزود: سال گذشته سه کاروانسرای گویجه‌بل، خواجه‌نظر و جمال‌آباد به ثبت جهانی رسیدند. همچنین، ژئوپارک ارس به‌عنوان نخستین اثر طبیعی استان با همکاری منطقه آزاد ارس در فهرست جهانی یونسکو به‌ثبت رسید.

حمزه‌زاده در خصوص ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران نیز گفت: این منطقه با غنای طبیعی و فرهنگی خود، سال آینده برای ثبت جهانی در قالب پرونده‌ای مستقل ارسال خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101300753
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha