به گزارش میراثآریا، نمایندگان ملایر، طی نامهای از وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ثبت این محوطه تاریخی که یکی از مهمترین آثار باستانی ایران و بنای منحصر به فرد دوره مادهاست، را در لیست نامزدهای ثبت جهانی یونسکو خواستار شدند.
تپه نوشیجان یکی از شاخصترین آثار تاریخی ایران است که ثبت جهانی این اثر نه تنها باعث حفظ و احیای این میراث ارزشمند میشود، بلکه میتواند نقش مؤثری در توسعه گردشگری و معرفی فرهنگ و تمدن غنی ایران به جهانیان ایفا کند.
نوشیجان آتشکده و قلعهای باستانی در ۱۵ کیلومتری شمال غرب ملایر است که در نزدیکی روستای شوشاب قرار دارد.
در کاوشهای باستانشناختی تا کنون نشانههایی از سه دوره باستانی مختلف در نوشیجان به دست آمده، که دوره نخست را به مادها (حدس بر اساس آجرهای اولیه و زیرین یک سالن )، دوره دوم را به هخامنشیان و دوره سوم را به اشکانیان نسبت میدهند. از جمله یافتههای باستانی در نوشیجان گنجینهای متشکل از بیش از ۲۰۰ شیء ساخته شده از نقره است که قدمت برخی از آنها به حدود ۴۰۰۰ سال پیش میرسد. به گمان باستانشناسان، این اشیای چندهزارساله احتمالا میراث خانوادگی ساکنان نوشیجان بوده و همراه آنها به آنجا راه یافته است. به نظر میرسد نوشیجان به طور عمده در فاصله میان سالهای ۷۵۰ تا پس از میلاد محل اقامت مردمان بوده است.
انتهای پیام/
نظر شما