بهگزارش میراثآریا، محمدحسین ارسطوزاده ۱۵ دیماه ۱۴۰۳ در نشست بررسی موضوعات و چالشهای حوزههای سهگانه میراثفرهنگی شوش که با حضور امید صبریپور سرپرست فرمانداری شوش و علی بویریمنجی مدیر پایگاه میراثجهانی شوش برگزار شد، با بیان اینکه شوش پس از ثبت جهانی علاوه بر ایران به کل دنیا تعلق دارد افزود: نخستین کاوشهای تاریخی علمی کشور در شوش انجام شد و این کاوشها منشأ رمزگشایی و معلوماتی از تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران اسلامی شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان بیان کرد: شوش با داشتن ظرفیتهای بسیار زیاد باستانی از جمله آثار، تپهها و محوطههای تاریخی و وجود دو اثر ثبتجهانی، یکی از قطبهای برجسته کشور در بخش میراثفرهنگی و تاریخی است.
او با اشاره به اینکه بخش زیادی از آثار تاریخی شوش کاوش نشده است افزود: اگر تپههای تاریخی شوش کاوش شود به طور قطع بر غنای تاریخی این شهر افزوده می شود.
ارسطوزاده با بیان اینکه ثبت و ضبط آثار تاریخی شوش و حفاظت از آنها اهمیت و ضرورت دارد گفت: نیروی انسانی، تجهیزات و تخصیص اعتبار به میراثفرهنگی شوش در استان خوزستان بیبدیل است و این ناشی از توجه میراثفرهنگی به این شهر خاص تاریخی است.
او ادامه داد: شوش از جمله شهرهای اولویتدار میراثفرهنگی خوزستان است و برای مرمت آثار تاریخی این شهرستان تلاش شده تا بیشترین اعتبارها در کوتاهترین زمان تخصیص شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان گفت: مرمت، حفاظت، معرفی و پژوهشهای علمی پیرامون آثار تاریخی شوش پس از ثبتجهانی این آثار، تشدید شده است و در این زمینه کارهای گستردهای برنامهریزی و درحال انجام هستند.
او افزود: اقدامات انجامشده برای حفاظت و مرمت میراث فرهنگی شوش اگرچه راضی کننده نیست ولی همه تلاش مجموعه ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان توجه ویژه به آثار تاریخی این شهرستان است.
ارسطوزاده با بیان اینکه شوش یکی از مراکز اصلی تمدنی جهان بوده است گفت: جذب سرمایهگذار و استفاده از ظرفیتهای ویژه گردشگری برای رونق اقتصادی و توسعه شوش مورد تأکید است که در این راستا حمایت مسئولان شهرستان بهویژه نقشآفرینی شهرداری ضرورت دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان تصریح کرد: بخش زیادی از احیا و مرمت بافت تاریخی شهرهایی مانند یزد و اصفهان توسط شهرداران این شهرها و با هماهنگی کارشناسان میراثفرهنگی به منظور رونق اقتصادی و جذب گردشگر انجام شده است که انتظار از شهرداران شهرهای تاریخی خوزستان ورود به مرمت بافت تاریخی است.
او با بیان اینکه ۲۷ دستگاه خدماترسان در ستاد اجرایی سفر نوروز عضویت دارند و این به معنای فرابخشی بودن گردشگری است گفت: استفاده از فرصتها و رفع چالشهای میراثفرهنگی و گردشگری شوش نیازمند نقش آفرینی دستگاه های مختلف است که باید برنامهریزی منطقی، عملیاتی و قابل اجرا تدوین و وظیفه همه دستگاهها تعریف شود.
آمادگی برای اجرای ویژه دورههای آموزشی در بخش صنایعدستی و گردشگری شوش
ارسطوزاده افزود: بانک اطلاعاتی صنایعدستی خوزستان سال گذشته تشکیل شده است که به صورت برخط همه هنرمندان صنایعدستی می توانند در این سامانه ثبتنام و اطلاعات صنایع خود را بارگذاری کنند که این بانک اطلاعاتی مرجع خدماترسانی به واحدهای صنعتی فعال در صنایعدستی است.
او بیان کرد: طی ۱۸ ماه گذشته ۴۰۰ دوره آموزشی در همه سطوح خوزستان برگزار شده است و این آمادگی وجود دارد که آموزش صنعتگران و فعالان بخش گردشگری شوش به عنوان اولویت و ویژه در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان معرفی جاذبههای گردشگری شوش در فضای مجازی را ضروری دانست و گفت: معرفی جاذبههای گردشگری بیبدیل شوش در فضای رسانهای و مجازی به خوبی انجام نشده است و در این زمینه کمکاری زیادی مشاهده میشود.
او خاطرنشان کرد: برگزاری گشت گردشگری برای خبرنگاران و عکاسان خوزستان در شوش یکی از برنامههایی است که نقش اساسی برای معرفی جاذبههای گردشگری شوش دارد و در این زمینه ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان برگزاری چنین گشتهای رسانهای را در دستورکار دارد.
ارسطوزاده خبر داد: تفاهمنامه گردشگری میان شرکتهای خصوصی فعال در بخش گردشگری ایران با شرکتهای گردشگری کشورهای حاشیه خلیجفارس از جمله کویت، قطر، امارات، عمان، عراق و عربستان برای تبادل گردشگر امضا شده است که باید از این ظرفیت برای معرفی جاذبههای شوش و جذب گردشگر خارجی استفاده کرد.
انتهای پیام/
نظر شما