پیشکسوتان میراث‌فرهنگی عشق به ایران را به ما آموختند/ استاد چگینی یکی از کم‌نظیرترین اساتید باستان‌شناسی است

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با اشاره به جایگاه بی‌مانند و کم‌نظیر استاد چگینی در میراث‌فرهنگی ایران گفت: تمام آنچه به عنوان فرهنگ به آن افتخار می‌کنیم نتیجه تلاش و زحمات پیشکسوتان و اساتید این حوزه است.

به گزارش میراث‌آریا،  محمد ابراهیم زارعی رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، روز دوشنبه اول بهمن‌ماه در مراسم هفتمین دوره «نشان دکتر عزت‌الله نگهبان» و دومین دوره جایزه کتاب دکتر نگهبان با اشاره به جایگاه کم‌نظیر استاد چگینی به لحاظ اخلاقی و مدیریتی گفت: افتخار می‌کنم که شاگرد ایشان بوده‌ام.

او افزود: درزمان مدیریتم در کردستان همواره ارزش و احترام زیادی برای همکاران ستادی و به‌ویژه دکتر چگینی قائل بودم و امروز نیز مدیران کل استان‌ها باید همین اندازه در همکاری با مدیران پژوهشکده‌های پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری احترام این عزیزان را نگه دارند.

زارعی با اشاره به نقش پیشکسوتان میراث‌فرهنگی در زنده نگه‌داشتن ایران و فرهنگ این مرز و بوم گفت: این عزیزان عشق به ایران را به ما آموختند و باعث شدند که ایران نامدار مانده و جایگاه آن به لحاظ فرهنگی و تمدنی والا باشد و ما باید قدردان آنها باشیم.

او خاطرنشان‌کرد: تمام آنچه به عنوان فرهنگ به آن افتخار می‌کنیم نتیجه تلاش و زحمات پیشکسوتان و اساتید این حوزه است.

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با انتقاد از تنزل جایگاه واقعی ایران در حوزه معماری و میراث‌فرهنگی گفت: کتاب «ایران در اسپانیا» شجاع‌الدین شفا در این حوزه بسیار تاثیرگذار بوده است و باید تلاش کنیم جایگاه اصلی خود را در این حوزه‌ها بازیابیم.

جبرئیل نوکنده رئیس‌کل موزه ملی ایران نیز در این مراسم استاد چگینی را یکی از ثمرات زندگی دکتر نگهبان دانست و تصریح‌ کرد: احترام به استاد چگینی احترام به میراث‌فرهنگی ایران و باستان‌شناسی ایران است.

در ادامه معصومه مصلی، سرپرست پژوهشکده باستان‌شناسی گفت: آشنایی من با استاد چگینی در سال ۱۳۶۶ شکل گرفت و من از کودکی به باستان‌شناسی علاقه داشتم. بنده همیشه دانشجوی استاد چگینی بودم و همواره دانشجوی وی خواهم ماند. تجلیل و نکوداشت از کوشش‌های مفاخر برای پژوهش‌های میراث‌فرهنگی و باستان‌شناسی نیکو و ارزشمند بوده و انسان نیکو و نام نیکو ماندگار است.

اسماعیل اسمعیلی جلودار، رئیس هیئت مدیره انجمن علمی باستان‌شناسی ایران نیز در این مراسم بیان کرد: برگزاری نشان دکتر نگهبان باعث شده ما دوباره به خانه خود برگردیم. این نشان بسیار ارزشمند است و تاکنون به ۷ استاد پیشکسوت این جایزه اختصاص یافته است.

در ادامه این مراسم، در قالب 4 نشست، به دبیری امیر حاجیلو با حضور محمد حسن سمسار، مهدی حجت، جلیل گلشن، حمیده چوبک، رسول وطن‌دوست، فخری دانش پورپرور، کامیار عبدی، اسکندر مختاری، بهمن فیروزمندی و … پیشکسوتان حوزه میراث‌فرهنگی به بیان ویژگی‌های علمی، مدیریتی و سجایای اخلاقی استاد چگینی اشاره و خاطراتی را از او بازگو کردند.

هفتمین دوره «نشان دکتر عزت‌الله نگهبان» و دومین دوره «جایزه کتاب دکتر نگهبان» به همت انجمن علمی باستان‌شناسی ایران و با همکاری پژوهشگاه میراث‌فرهنگی، گردشگری، پژوهشکده باستان‌شناسی و موزه ملی ایران، برگزار شد و این نشان، در این دوره به استاد ناصر نوروززاده چگینی، باستان‌شناس پیشکسوت و فرهیخته ایران به پاس حدود ۵۰ سال فعالیت علمی، آموزشی، پژوهشی و اجرایی در عرصه باستان‌شناسی و میراث فرهنگی ایران اهدا شد.

همچنین دومین دوره جایزه کتاب دکتر نگهبان به کتاب خانان کوچرو، شهریاران یکجانشین‏‫: تحلیلی بر ساختارهای شهری و مجموعه‌های معماری در سه عصر ایلخانی، تیموری و ترکمانی اثر شاهین گرگانی دشته و محمد مرتضایی تعلق گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1403110200095
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha