بهگزارش خبرنگار میراثآریا، مریم جلالی در دیدار با رسول جان میرزا احمدوف رئیس انجمن هنرمندان صنایعدستی جمهوری ازبکستان در محل معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی انجام شد، ضمن اشاره به اشتراکات هنرمندان دو کشور بر اهمیت تبادل تجربه در حوزه آموزش و بازاریابی تأکید کرد و گفت: ظرفیت صنایعدستی ایران مخصوصاً در حوزههای طراحی داخلی و پوشاک فوقالعاده است. این توانمندیها که با سفیر محترم ازبکستان نیز مطرح شده است میتواند بستر تبادلات فرهنگی و گردشگری را میان دو کشور فراهم آورد.
جلالی با بیان اینکه بر مبنای فرهنگ مشترک میتوانیم در زمینه احیای بسیاری از هنرهای مشترک همکاری داشته باشیم، افزود: لازمه این اقدام گسترش مراودات فرهنگی است. به هرحال ما یک ایران بزرگ و یک پرشیا هستیم و فرهنگی مشترک داریم که در نقش مایه همه ما وجود دارد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی ادامه داد: ما این امکان را داریم که در تاشکند مرکز آموزش هنرهای ایرانی را افتتاح کنیم تا بر مبنای این اقدام بتوانیم با حفظ کپی رایت و حق مالکیت هنرها را آموزش دهیم.
جلالی با اشاره به اینکه صنایع دستی هم دوستدار محیط زیست است و هم جهان امروزخیلی به آن توجه دارد، افزود: لازمه توسعه مراودات فرهنگی، تبادل اطلاعات است که این اتصالات درتبادل خرید تجهیزات و مواد اولیه و سپس آموزش و تلاش مشترک برای حفظ هنرهای سنتی مؤثر خواهد بود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی ادامه داد: در حوزه صنایع دستی نمایش، آموزش، فروش و تولید آن یکجا است و اگر ما بتوانیم این مرکز را داشته باشیم تمام این اهداف درآن محقق خواهد شد. مضاف بر اینکه سازمان جهانی گردشگری دفتر منطقهای صنایع دستی را در آسیا از UNWTO گرفته است و ما در اصفهان، مرکزجهانی صنایع دستی را افتتاح خواهیم کرد که مرکز توسعه و ترویج صنایع دستی است.
جلالی گفت: همچنین میتوانیم با هماهنگی دیپلماتیکی که سفارت وزارت خارجه خواهد داشت زمینهسازی ارتباطات صنایع دستی را نیز فراهم کنیم چراکه صنایع دستی زمینه ساز تبادلات فرهنگی است و به غذا، موسیقی، پوشاک وآداب و رسوم ربط دارد. از این رو باید بتوانیم نمایشگاهها و بازارچههای تخصصی برای حوزه صنایع دستی برپا کنیم.
او افزود: حسن صنایع دستی در دنیای امروز این است که علاوه بر آن که اشتغال ایجاد میکند، دوستدار محیط زیست نیز است و میتواند در حوزه فرهنگی، اقتصاد را نیز پوشش دهد.
جلالی در ادامه یادآور شد: تمرکز سیاست مقام عالی وزارت ما این است که با کشورهای منطقه و کشورهای همسایه ارتباط بیشتری وجود داشته باشد و ضمن پیوند با حوزه گردشگری بتوانیم فرصتی برای افزایش سفرها و زمینه خرید آثار صنایع دستی فراهمآوریم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در پایان با دعوت از رسول جان میرزا احمدوف رئیس انجمن هنرمندان صنایع دستی جمهوری ازبکستان به منظور حضور در جشنواره بینالمللی فجرصنایع دستی در بهمن ماه جاری و همچنین شرکت در اختتامیه مربوطه یادآور شد: نمایشگاه پیش رو بسیار فاخر است که ازبازدید آن بهتزده خواهید شد. همین طور از هنرمندان ازبکستان نیز جهت ثبت نام در این جشنواره دعوت بعمل میآید.
رئیس انجمن هنرمندان صنایع دستی جمهوری ازبکستان در تهران نیز با تشکر و قدردانی از تقویت روابط بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان، ابرازامیدواری کرد روابط در حوزه صنایعدستی تقویت شود.
رسول جان میرزا احمدوف درباره هدف خود از درخواست برای این دیدار گفت: ما صنایع بسیار زیادی از قدیم تا الان داشتهایم. آن هنرمندان و استادکاران نیستند، ما خیلی کار زیاد با شیشه انجام میدادیم ولی الان یک استادکار شیشه است که آن هم از ۷۰ سال دارد، ما تقاضا داریم کسانی که میخواهند آموزش ببینند را به ایران بفرستیم و هزینهها هم تقبل میشود که بتوانند این هنر را یاد بگیرند. رئیس انحمن صنایع دستی ازبکستان از هنرمندان فعال در خانه یاد شده دعوت کرد تا در فستیوال بینالمللی صنایع دستی که در سال ۲۰۲۵ برگزار میشود، مشارکت کنند.
رسول جان میرزا احمدوف ادامه داد: این اولین بار است که به ایران آمدم با هدف اینکه ببینم که در ایران چه چیزی هست چون تابحال به ایران نیامده بودیم و واقعاً نیمدانستیم این همه زیبایی در ایران است. این اولین سفر ماست که ما متوجه شدیم که چقدر میتوانیم از زیباییهای آن استفاده کرد و من خودم شخصاً میخوام که همچین مرکزی را در تاشکند راهاندازی کنم که زیبایهای ایران را در آن به نمایش بگذایم.
ابراز تمایل به منظوریادگیری، تعمیر و مرمت سفال و دعوت ازهنرمندان ازبکستان جهت یادگیری و دیدار از ایران و شهر همدان نیز در این نشست مطرح شد.
گفتنی است در جلسه مقرر شد که مرکزی را اختصاص دهند که ایران بتواند صنایع دستی خود را به نمایش بگذارد و همینطور ایران مرکزی را اختصاص دهند که صنایع دستی خود را به نمایش بگذارند.
انتهای پیام/
نظر شما