میراث ناملموس عنصر حائز اهمیت برای برقراری صلح و دیپلماسی فرهنگی/ استفاده از میراث ناملموس در زمانه رقابت فرهنگی بین کشور

رئیس مرکز میراث ناملموس با اشاره به ظرفیت میراث ناملموس در برقراری صلح، دیپلماسی فرهنگی و هم‌گرایی با سایر کشورها، استفاده از این عناصر متنوع و متکثر کشور در زمانه رقابت فرهنگی در جهان حائز اهمیت است.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، آتوسا مومنی رئیس مرکز میراث ناملموس در دومین روز پنجمین نشست سراسری معاونان میراث‌فرهنگی ادارات کل استانی که امروز چهارشنبه ۳ دی ماه ۱۴۰۳ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، به تنوع و تکثر میراث ناملموس  اشاره و بر اهمیت پاسداری از این عناصر فرهنگی و استفاده از این ظرفیت تاکید کرد و گفت: امروز که زمانه رقابت فرهنگی در جهان است باید از ظرفیت میراث ناملموس استفاده کنیم.

او با بیان اینکه ایران در حوزه میراث ناملموس دارای رتبه چهارم در دنیا است، به ماموریت ایران بین ۲۴ کشور آسیای مرکزی برای ترویج و ظرفیت‌سازی تغییرات اقلیمی مبتنی بر ارزش‌های میراث‌فرهنگی ناملموس اشاره کرد.

مومنی میراث ناملموس را عنصر حائز اهمیت در دیپلماسی فرهنگی، برقراری صلح و هم‌گرایی با دیگر کشورها عنوان و بر استفاده از این ظرفیت تاکید کرد. 

رئیس مرکز مطالعات میراث ناملموس به نقش سازمان‌های مردم نهاد به‌عنوان حلقه رابط بین مردم و حاکمیت اشاره کرد و افزود: برای برون رفت از چالش‌های موجود و معرفی میراث ناملموس سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند ظرفیت‌سازی‌های لازم را انجام دهند.

او در ارتباط با آموزش و آگاهی‌بخشی میراث‌فرهنگی ناملموس به اهمیت آموزش پایه‌ای از  مدارس و خانواده و تسهیل انتقال بین نسلی همچنین آموزش از طریق نهادهای سیاست‌گذار اشاره کرد.

مومنی با بیان اینکه گردشگری پایدار بدون استفاده از ظرفیت میراث ناملموس محکوم به فنا است از موزه میراث روستایی گیلان به‌عنوان الگوی موفق در پایداری زیست‌بوم بر اساس روایتگری صحیح نام برد.

پاسداری از زبان‌های در معرض خطر، مستندسازی و تقویت آموزش زبان‌های بومی، استفاده از تکنولوژی و هوش مصنوعی به‌منطور معرفی میراث ناملموس از دیگر مواردی بود که مومنی به آنها اشاره کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403110300181
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha