به گزارش خبرنگار میراثآریا، شهرام گیلآبادی استاد دانشگاه، نویسنده و کارگردان تئاتر در سومین روز پنجمین نشست سراسری معاونان میراثفرهنگی ادارات کل استانی که امروز پنجشنبه ۴ دی ماه ۱۴۰۳ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، با موضوع «بایستههای روایتگری در بناها و آثار تاریخی» به سخنرانی پرداخت و اهمیت فرایند ساخت فرا روایت و انسان رسانه را تشریح کرد.
او در تشکیل حلقه روایتگری بهمنظور نیل به چشمانداز و محور پیش برنده اهمیت کشف نقطه استراتژیک و کشف نقطه خود را متذکر شد.
گیلآبادی با اشاره به اهمیت کشف نقطه خود به معنای تعریف هر شهروند در چشمانداز تعریف شده نسبت به خود، متذکر شد: اگر قرار است که میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پیشران توسعه شود باید محور پیش برنده و جزییات مشخص شود، هدف روشن باشد و همه شاخههای فرعی در خدمت شاخه اصلی قرار گیرد.
این عضو شورای سیاستگذاری جشنواره چند رسانهای میراثفرهنگی با اشاره به اهمیت روایتگری بهعنوان رسانه و ابزاری برای انتقال مفاهیم آثار و ابنیه تاریخی، افزود: روایت را قصه و توالی رویدادها میسازد و برای شکلگیری روایت و زاویه دید معنایی ما نسبت به یک موضوع، مشاهدهگری، توجه به جزئیات برای بیان هنری و حفظ وحدت در عین کثرت و کثرت در عین وحدت اهمیت دارد.
او به نقش رسانه در اطلاعرسانی، آگاهیبخشی، نقد، تحیل و آیندهنگاهی اشاره و بر اهمیت توجه به موزه و ابنیه تاریخی به مثابه رسانه و پدیده زنده دارای حرکت برای انتقال پیام و ساختن تصویر جامع (Brand Image) در ذهن مخاطب تاکید کرد و ادامه داد: برای روایتگری و رسیدن به چشمانداز نیاز به مدل و نظام جامع بهم پیوستهای است که همه اجزای آن برای نیل به یک هدف نسبت به هم کنش و واکنش داشته باشند.
این استاد دانشگاه به فرایند ساخت فرا روایت و زاویه دید معنایی در ارائه تصویر جامع در مخاطب اشاره کرد و افزود: فرا روایت روایتی محوری را تولید و به دیگری انتقال میدهد و شخص دیگر آن را تبدیل به روایتی تازه میکند. روایتی که موزه و ابنیه تاریخی تولید میکند باید در ذهن مخاطب بماند و او را درگیر کند.
گیلآبادی با بیان اینکه روایت تولید قدرت تازه میکند، افزود: حقیقت برده روایت است، اگر روایت خود را تولید نکنیم روایتی که برای ما تولید میشود معلوم نیست ما را به کجا هدایت خواهد کرد.
این کارگردان تئاتر اهمیت انسان رسانه را متذکر شد و افزود: در دنیای امروز تکتک افراد یک رسانه هستند و به تعداد آدمها میتواند روایتهای متفاوت تولید شود.
انتهای پیام/
نظر شما