میراث آریا: حسین به معنای نیکو، بهترین و صاحب جمال و عباس نیز شیر بیشه و شیری که شیران از او بگریزند معنا میدهد. اگر بخواهید نام برادری را معنا کنید بهترین الگوی تکرار نشدنی امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) هستند. ۳ و ۴ شعبان سالروز میلاد امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) است.
به مناسبت اعیاد شعبانیه و میلاد ابا عبدالله الحسین (ع) و حضرت عباس (ع)، در این گزارش بخشی از زندگی و سیره اهل بیت (ع) و همچنین مکانهای گردشگری مهم در کربلا را بررسی کردیم.
سقای آب و ادب
فلسفه انتخاب مادرم و تولد من و برادرانم، یاورانی برای حسین بود. من برای حسین و برای یاری او به دنیا آمدم. باغی سرسبز و خرم و با طراوت بود با درختانی انبوه. جایی که من نشسته بودم از کنارم نهری زیبا میگذشت. به آسمان نگاه کردم چقدر نزدیک بود. ماه چقدر زیبا و دوست داشتنی در کار درخشش بود و انبوهی از ستارگان در اطرافش پرتو افشانی میکردند.
ناگهان دیدم که ماه از آسمان جدا شد آرام و خرامان فرود آمد و در دامان من نشست و به دنبال آن سه ستاره از آسمان جدا شدند و فرود آمدند و در دامان من به دور ماه حلقه زدند و من غرق در حیرت و شگفتی بودم که از هاتفی شنیدم: بشارت باد بر توای فاطمه که یک ماه و سه ستاره از دامن تو پدید میآیند که پدرشان سرور و مولای خلائق بعد از رسول خدا است».
اینها بخشی از کتاب «سقای آب و ادب» از زبان سقای کربلا به قلم سید مهدی شجاعی است که درباره زندگی حضرت عباس (ع) به نگارش درآمده است.
نقش حضرت زینب (س) در زندگی سیدالشهدا
محبت و احترام میان حضرت زینب (س) و امام حسین (ع) در نوع خود بینظیر است. از همان ابتدای ولادت حسین (ع)، این مهر بیپایان خواهر و برادری بینشان شکل گرفت و تا روز شهادت ابا عبدالله الحسین (ع) و در قتلهگاه نیز ادامه داشت. حتی یکی از شروط ازدواج حضرت زینب (س) همراهی برادرش تا پایان عمر بود که همسر او نیز چنین شرطی را پذیرفت.
حضرت عباس (ع) و امام حسین (ع)
ارتباط برادری امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) نیز در تاریخ مثال زدنی است. تا جایی که در تاریخ آمده است: عباس برای حسین پا به این دنیا گذاشته است و برای یاری او در کربلا و روز عاشورا. آن زمان که کنار فراتایستاده بود و حتی با خوردن یک مشت آب جان تازه میگرفت برای جنگیدن با سپاه دشمن، اما ندایی از سمت مادرش آمد: مبادا حسن و حسین را برادر خطاب کنی! مبادا از پشت سرشان قدمی فرا پیش بگذاری! مبادا پیش از آنها دست به غذا ببری! مبادا پیش از آنها آب بنوشی!
ام البنین در کودکی به فرزندش حضرت عباس (ع) سفارش کرد که در تمامی کارها، قدمی از حسین (ع) و برادرانش پیشتر نگذاری و همیشه احترامشان را نگهداری.
حضرت عباس (ع) نیز تا لحظه شهادت، احترام برادران و خواهرانش را نگهداشت.
واقعه عاشورا نقطه عطف برادری
واقعه عاشورا در کربلا مهمترین نقطه تلاقی برادری میان امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) بود. آنجا که حضرت عباس به میدان رفت و برای دفاع از جبهه حق در مقابل سپاه یزید جنگید و در آغوش برادرش به شهادت رسید.
مکانهای گردشگری در کربلا
شهر کربلا یکی از شهرهای کشور عراق است. این شهر در کنار اینکه قطب گردشگری مذهبی است، مکانهای جذابی نیز برای گردشگری دارد.
حرم امام حسین (ع) و حرم حضرت عباس (ع)، بین الحرمین، سرداب حرم حضرت عباس (ع)، قتلگاه، تل زینبیه، کف العباس، خیمه گاه، نهر علقمه، قصر نخیله، پل سفید کربلا، دریاچه رزازه، مقام حضرت مهدی (عج)، مقام امام صادق (ع)، حرم طفلان مسلم، مرقد حربن یزید ریاحی، مرقد سید ابراهیم مجاب، مرقد حبیب ابن مظاهر، قبر آدم و حوا، رود فرات، موزه خاطرات اسلام (ین موزه اطلاعات زیادی از حوادث مهم و سرنوشتساز تاریخی و اسلامی)، قلعه هندی، قصر عطشان، موزه امام حسین، مقبره شهدای کربلا، آرامگاه میرزا تقی خان فراهانی از جاذبههای گردشگری کربلا هستند.
انتهای پیام/
نظر شما