سفر معاون‌ میراث‌فرهنگی کشور می‌تواند نقطه عطفی برای آینده خوزستان محسوب شود

سفر 2 روزه علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون وزیر میراث‌فرهنگی کشور به خوزستان را به فال نیک می‌گیرم.

مجتبی گهستونی، فعال رسانه‌ای در یادداشتی نوشت: سفر دومین مقام عالی وزارتخانه به خوزستان که سرزمینی پهناور و کهن محسوب می‌شود و در زمره استان‌های درجه یک کشور به شمار می‌آید، موجب شد تا او از نزدیک در جریان شرایط پیش روی اهواز به عنوان مرکز استان و چهار اثر ثبت جهانی چغازنبیل، شوش، سازه‌های آبی تاریخی و کاروانسرای افضل شوشتر قرار بگیرد.

سفر علی دارابی قائم مقام و معاون میراث‌فرهنگی کشور به خوزستان در شرایطی انجام شد که خوزستان نیازمند راهبری و تدبیرهای او در آستانه فرا رسیدن سفرهای نوروزی، فعال شدن دبیرخانه پرنده‌نگری در خوزستان، برگزاری مقدمات چهارمین جشنواره بین‌المللی تولیدات میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دیگر مناسبت‌های تخصصی است.

سفرهای استانی وزیر و حتی قائم مقام وزیر به استان‌ها این مزیت را دارد که به توزیع منطقی در مقاصد گردشگری برای رفاه مردم تاکید می‌شود. همچنین تاکید بر فعال شدن انجمن میراث‌فرهنگی به ریاست استاندار و در شهرستان به ریاست فرماندار، در کنار تاکید به فعالیت انجمن خیرین میراث‌فرهنگی به منظور نگهداری حفظ، صیانت و مرمت گنجینه بزرگ میراث‌فرهنگی از دیگر مزیت‌های این سفرهاست که باید اثرات آن را بعد از حضور قائم مقام و معاون وزیر میراث‌فرهنگی گردشگری صنایع‌دستی کشور ببینیم.

سفر آقای دارابی به استان خوزستان و حضور در شهرهای دارای میراث جهانی این نکته را به مقامات استانی و مردم یادآور می‌کند، اثری که ثبت جهانی می‌شود، علاوه بر اینکه به مردم شهر و استان تعلق دارد به اثری فراملی برای آحاد جامعه بشری تبدیل می‌شود که خود مردم به معرفی و صیانت از آن اهمیت بدهند. وقتی اثری ثبت جهانی می‌شود به همان میزان کشوری که دارای آثار بیشتر ثبت جهانی است از مقاصد گردشگری مردم در دنیا قرار می‌گیرد.

در چنین سفرهایی است که شخص وزیر، قائم مقام و سایر معاونت‌‎ها در جریان کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه‌های سه‌گانه، در جریان کمبودهای ابتدایی در ادارات شهرستانی و یا کمبود ابزار و امکانات لازم که باید در اختیار یگان حفاظت باشد قرار می‌گیرند. در این سفرهاست که مقام مسئول در جریان کلیه نیازها برای توجه هرچه بیشتر در بافت‌های تاریخی قرار می‌گیرند. در این سفر می‌توان امیدوار بود که جناب دارابی در جریان دو گانگی در اداره کردن دفاتر شهرستانی آبادان و خرمشهر در محدوده منطقه آزاد اروند (حتی در سایر مناطق آزاد کشور) شوند که باید بین وزارتخانه و دبیرخانه مناطق آزاد حل شود.

از دیگر مزیت‌های سفر دو روزه جناب دارابی به خوزستان تاکید بر احصا و پیگیری مشکلات شهرستان‌ها در سفرهای استانی است.

اما تاکید بر توجه به عرصه و حریم‌های ثبت شده در حوزه میراث‌های ملی و جهانی، بازبینی در برخی پروژه‌های پایگاه‌های میراثی، تاکید بر ارائه راهکارهای خلاقانه و الهام‌بخش برای بهبود وضعیت، پیشنهاد راه‌حل‌های ارزشمند برای اجرای پروژه‌ها، بررسی و نقد کارهای انجام شده، استفاده از تجارب پیشکسوتان و فعالان حوزه میراث فرهنگی، به اشتراک گذاشتن تجارب ارزشمند و ارزنده در راستای حفاظت و مرمت آثار شاخص تاریخی، تهیه بانک اطلاعاتی ارزشمند از فعالیت‌های شاخص پایگاه‌ها، طرح مباحثی با محوریت پایداری فرهنگی، توسعه فرهنگی، توسعه پایدار، راه‌اندازی آزمایشگاه‌ها، کاوش‌های پرسش محور، خلیج‌فارس، الگوی معماری ایرانی اسلامی و تاکید بر ضرورت برگزاری انواع دوره آموزشی چون خط مقدم حفاظت و صیانت از میراث‌فرهنگی شهرستان‌ها و استان‌ها هستند و اگر پژوهشگران آن زبدگی و مهارت را نداشته باشند از عهده این موضوع بر نخواهند آمد، می‌تواند در گفت‌وگوهای فی‌مابین قائم مقام وزیر  و معاون میراث‌فرهنگی کشور و مقامات ارشد خوزستان و شهرستان‌ها، می‌تواند نقطه عطفی برای آینده خوزستان محسوب شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403111701158
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha