به گزارش میراثآریا، مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور در حاشیه بازدید از غرفههای هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران و صنایع وابسته گفت: اصفهان نصف جهان است و این لقب را از هنر و صنایع متنوع دستی خود دارد و باید اقداماتی انجام شود که نصف دیگر جهان به دیدن این صنایعدستی بیایند. صنایعدستی اصفهان و صد البته همه ایران برگی زرین و تاریخی است برای دعوت از همه گردشگران سراسر دنیا تا برای شنیدن قصه این صنایعدستی منحصر به فرد و زیبا به اصفهان و ایران سفر کنند. این مهم تنها با حمایت از هنرمندان و صنعتگران محلی برای حفظ و ترویج این هنرهای سنتی تحقق مییابد.
او افزود: امیدواریم که با افزایش آگاهی جهانی درباره صنایعدستی ایران زمین، حوزه گردشگری بتواند به عنوان یکی از مقاصد برتر فرهنگی و هنری در جهان شناخته شود. ایران با داشتن هزاران سال تاریخ و تمدن، یکی از غنیترین کشورها در زمینه صنایع دستی است. فرشهای دستباف، میناکاری، خاتمکاری، سفالگری، قلمزنی و بسیاری دیگر از هنرهای سنتی، ظرفیت بالایی برای جذب بازارهای جهانی دارند.
جلالی تصریح کرد: به نظر من صنایعدستی تنها یک محصول هنری یا تزئینی نیست، بلکه هر کدام داستانها، رازها و قصههای خاص خود را دارند که میتوانند گردشگران را مجذوب کنند. این داستانها اغلب ریشه در تاریخ، فرهنگ، باورها و سبک زندگی مردم هر منطقه دارند و میتوانند به عنوان بخشی از جاذبههای فرهنگی، گردشگران را به خود جذب کنند. گاه حتی ارتباطات عاطفی عمیقی در پس این هنرهای دستی وجود دارد. همچنین در گذشتههای دور و نزدیک این صنایع ملزومات زندگی اقوام مختلف ایران زمین بودهاند. همچنین شنیدن داستانهای پشت این آثار، به گردشگران کمک میکند تا بهتر با فرهنگ محلی آشنا شوند و این قطعاً میتواند جذبهای پر اهمیت برای گردشگران خوش ذوق باشد. در مجموع باید زیست بوم صنایع دستی را از تولید تا صادرات کامل کنیم.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور گفت: این همگرایی که بین گردشگری، صنایع دستی و میراثفرهنگی پیش آمده تجلی همان وفاقی است که دولت چهاردهم از آن حرف میزند. در عمل و در نمایشگاه هم این وفاق به عینه مشاهده میشود. حتی برای نخستین بار سه استان مهم در حوزه گردشگری و صنایعدستی و میراثفرهنگی شامل فارس، اصفهان و یزد در کنار هم همکاری و هم افزایی دارند.
او ادامه داد: صنایعدستی مفهومی استوار بر ریشههاست. این هنرها نه تنها بازتابدهنده فرهنگ، تاریخ و هویت یک جامعه هستند، بلکه ریشه در سنتها، باورها و سبک زندگی مردم دارند. هر اثر صنایعدستی مانند یک درخت است که ریشههای عمیق در خاک فرهنگ و تاریخ دارد و شاخههای آن به سوی آینده گسترده شدهاند. هرچقدر بر این مهم تکیه و توجه شود باز هم جا دارد و به تعالی و رشد اقتصادی و فرهنگی کمک میکند.
جلالی تصریح کرد: صنایعدستی پیوندی جدی بین خوراک و موسیقی و لباس دارد. صنایعدستی ما صنایع زیستی بودهاند. من همیشه سعی میکنم نمادهای فرهنگی را به عنوان یک سفیر در زندگی روزمره استفاده کنم و به همه بگویم که ما مردمی با سلیقه و اصیل و ریشه دار هستیم.
انتهای پیام/
نظر شما