بهگزارش میراثآریا، انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمنماه با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر ضمن اشاره به رشد صنعت گردشگری ایران، بر اهمیت این صنعت در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تاکید کرد.
او گفت: صنعت گردشگری باید در تمامی لایههای جامعه تاثیرگذار باشد، نه تنها در اشتغالزایی و ارتقای هویت ملی، بلکه به عنوان عاملی برای معرفی ظرفیتهای بینظیر ایران به جهان. این صنعت همچنین میتواند به مقابله با تبلیغات منفی و ایرانهراسی که در سطح بینالمللی رواج دارد، کمک کند.
بندپی در ادامه با اشاره به امنیت بالای کشور برای گردشگران خارجی افزود: ایران به عنوان کشوری امن برای گردشگران شناخته میشود. به طور خاص، در مصاحبهای که همکاران شما با یک گردشگر خارجی در وزارت میراثفرهنگی داشتند، آنها اذعان داشتند که ایران امنترین کشوری است که تا به حال سفر کردهاند. این نشان میدهد که تبلیغات منفی علیه ایران به هیچ عنوان واقعیت ندارد.
معاون گردشگری کشور با بیان اینکه ایران از تنوع جاذبههای گردشگری بینظیری برخوردار است، گفت: ما در زمینه گردشگری زیارتی، با اماکن مقدسه همچون حرم امام رضا (ع)، شیراز و قم و همچنین در گردشگری تاریخی و فرهنگی، جاذبههای عظیم و کهن داریم. ایران همچنین یکی از مقاصد مهم در زمینه گردشگری سلامت است، بهویژه در حوزههای پزشکی مانند پیوند قلب و کلیه، ایمپلنتهای دندانپزشکی و درمانهای زیبایی که ایران در این زمینهها در سطح جهانی مطرح است.
این مقام مسئول تاکید کرد: ایران تنها به جنبه پزشکی گردشگری توجه نمیکند، بلکه در حوزههای دیگر مانند آبدرمانی، سلامت روان و طبیعتگردی نیز ظرفیتهای زیادی دارد.
او افزود: طبیعت ایران با جنگلهای هیرکانی، بیابانهای لوت و روستاهای بکر و جذاب، بهویژه در زمینه گردشگری طبیعت، یکی از بهترین گزینهها برای ارتقای سلامت جسم و روح است.
راهاندازی سامانهای برای گردشگران سلامت
محسنی بندپی همچنین از راهاندازی سامانهای برای گردشگران سلامت خبر داد که هدف آن تسهیل روند پذیرش و خدماترسانی به این دسته از گردشگران است.
معاون گردشگری کشور افزود: این سامانه به گردشگران سلامت کمک خواهد کرد تا پیش از رسیدن به بیمارستانها، خدمات راهنمایی و پذیرش را از آژانسهای گردشگری دریافت کنند. این برنامه به طور خاص در راستای اهداف وزارت میراثفرهنگی برای توسعه گردشگری سلامت در ایران طراحی شده است.
او همچنین به آمار رشد گردشگری در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: هدفگذاری ما در برنامه هفتم توسعه برای جذب ۱۵ میلیون گردشگر است. در سال ۱۴۰۲، گردشگران ورودی به کشور نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از ۴۵ درصد رشد داشتهاند و در ۱۰ ماه اول سال ۱۴۰۲، تعداد گردشگران به بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسید. این نشاندهنده پتانسیل بالای کشور در جذب گردشگران خارجی است.
معاون گردشگری کشور در ادامه به چالشهای زیرساختی صنعت گردشگری ایران اشاره کرد و گفت: با وجود محدودیتهای تحریمی، ایران هنوز با مشکلاتی نظیر کمبود هواپیما و اتوبوسهای ناوگان حمل و نقل عمومی روبهرو است. اما ما در وزارت میراثفرهنگی با استفاده از ظرفیتهای قانونی و از طریق مذاکرات با کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، در حال تلاش برای حل این مشکلات هستیم. هدف ما این است که با جذب سرمایهگذاریهای خارجی و داخلی، زیرساختهای لازم برای توسعه صنعت گردشگری را فراهم کنیم.
تخصیص ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی صندوق توسعه ملی برای تکمیل پروژههای گردشگری
محسنی بندپی همچنین از تخصیص ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی صندوق توسعه ملی برای تکمیل پروژههای گردشگری خبر داد.
او گفت: این اعتبار برای تکمیل ۱۷۱ پروژهای که بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشتهاند، تخصیص یافته است. پروژههایی همچون بزرگترین هتل پنج ستاره ایران در نوشهر که به زودی به بهرهبرداری میرسد.
معاون گردشگری کشور تصریح کرد: ایران با کشورهای مختلف از جمله تاجیکستان، قزاقستان، گرجستان، ترکیه و سوریه لغو روادید دوطرفه داشته است و امیدواریم با سایر کشورها نیز روابط گردشگری خود را گسترش دهیم. در این راستا، وزارت میراثفرهنگی ایران با اقدامات خود، نشان داده است که کشور ما آمادگی کامل برای استقبال از گردشگران بینالمللی را دارد.
محسنی بندپی در پایان به همکاریهای مجلس شورای اسلامی در توسعه صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم از ما حمایت کرده و در زمینههای بودجهای، ساختاری و قانونی، به پیشبرد اهداف وزارت میراثفرهنگی کمک زیادی کرده است. ما امیدواریم با همکاریهای بیشتر، گردشگری ایران به یکی از ارکان مهم اقتصاد کشور تبدیل شو
انتهای پیام/
نظر شما