استان خراسان رضوی به تنهایی قادر به پاسخگویی تمامی نیازهای زائران نیست

تولیت آستان قدس رضوی گفت: امکانات استان خراسان رضوی به تنهایی قادر به پاسخگوی تمامی نیازهای زائران نیست، شرایط ایجاب می‌کند که با بسیج امکانات ملی توجه ویژه‌ای به خدمت‌رسانی به زائران رضوی ایجاد شود.

به گزارش میراث آریا، آیت‌الله احمد مروی در جلسه مشورتی خدمات سفر نوروز ۱۴۰۴ استان خراسان رضوی که در آستان قدس رضوی برگزار شد، به تجربه اربعین در خدمت‌رسانی به زائران اشاره کرد و گفت: در ایام اربعین حسینی، حدود سه تا پنج میلیون زائر از ایران به عتبات عالیات در کشور عراق مشرف می‌شوند. برای این منظور، هماهنگی گسترده‌ای بین دستگاه‌های اجرایی در ایران و همکاری با مسئولان عراقی صورت می‌گیرد. این تجربه موفق می‌تواند برای زائران حضرت رضا(ع) نیز اجرایی شود. در بازه‌های زمانی کوتاه، میلیون‌ها زائر به مشهد مقدس مشرف می‌شوند. جایگاه والای حضرت رضا(ع) و قداست بارگاه مقدس رضوی، ایجاب می‌کند که با بسیج امکانات ملی، حس توجه ویژه‌ای به خدمت‌رسانی به زائران رضوی ایجاد شود.

تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه خدمت به زائران رضوی تنها وظیفه‌ای محلی و استانی نیست، خواستار نگاه ملی به مقوله زیارت شد و افزود: تحقق میزبانی شایسته از زائران بارگاه مقدس رضوی مستلزم نگاهی ملی و همکاری دستگاه‌های مختلف اجرایی در سطح کشور است.

آیت‌الله احمد مروی میزبانی شایسته از زائران حضرت رضا(ع) را مسئولیتی ملی برای تعمیق و تسهیل زیارت و خلق خاطره‌ای ماندگار در ذهن زائران دانست.

او تصریح کرد: هر ساله در ایام نوروز، میلیون‌ها زائر به مشهد مقدس مشرف می‌شوند تا بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا(ع) را زیارت کنند. میزبانی شایسته از این حضور پرشور و عظیم مهمانان حضرت رضا(ع) نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، هماهنگی، هم‌افزایی و بسیج امکانات استانی و ملی است تا زائران بتوانند در فضایی امن، آرام و مطلوب، خاطره‌ای خوش از زیارت داشته باشند.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به چالش‌های پذیرایی از چند میلیون زائر در بازه زمانی محدود، اظهار کرد: اسکان و اقامت، تردد درون‌شهری، مدیریت ترافیک، حمل‌ونقل عمومی و هماهنگی در زمینه حمل‌ونقل ریلی، هوایی و جاده‌ای از جمله ضروریاتی است که باید به‌درستی برنامه‌ریزی و اجرا شود.

او ادامه داد: از استاندار تقاضا داریم که موضوع پارکینگ را در اولویت کاری خود قرار دهند، چراکه این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است و به‌طور مستقیم با امر زیارت مرتبط است. با توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد زائران با خودروی شخصی به مشهد سفر می‌کنند، حل این مشکل امری ضروری است. هرچند آقای استاندار پروژه‌های کلانی مانند احداث بزرگراه و قطار سریع‌السیر مشهد را در دست پیگیری دارند که جای تقدیر دارد، اما انتظار می‌رود موضوع پارکینگ نیز به‌طور ویژه مورد توجه قرار گیرد و از آن غفلت نشود.

آیت‌الله مروی تأکید کرد: پذیرایی از زائران حضرت رضا(ع) در ایام نوروز و مناسبت‌های ویژه مذهبی، تنها یک وظیفه شهری و استانی نیست؛ این یک مسئولیت ملی است که نیازمند همکاری و هماهنگی تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور است. با بسیج امکانات و ایجاد ستادی ویژه، می‌توان خدمتی شایسته‌تر به زائران ارائه داد و خاطره‌ای خوش از زیارت را در ذهن آن‌ها ثبت کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403120200129
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha