به گزارش میراث آریا، علی مستوفیان بیان کرد: با گذشت سه روز از نمایشگاه گردشگری تهران شاهد استقبال فوق العاده بازدیدکنندگان از موسیقی محلی خراسان شمالی در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع تهران هستیم بطوریکه در هنگام اجرای این موسیقی، فضای نمایشگاه تحت الشعاع آن قرار گرفته و غرفه های دیگر خالی از بازدید کننده میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی تصریح کرد: از افتتاح نمایشگاه تاکنون، این گروه آیینی با اجراهای خود توانستند توجه مخاطبان را به فرهنگ اقوام، موسیقی فولکلوریک و سازهای سنتی از جمله قشمه و... جلب کند.
مستوفیان گفت: حضور فعال هنرمندان استان در این نمایشگاه فرصت مغتنمی است تا ظرفیتهای گردشگری استان بهصورت هنری به مردم معرفی شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی افزود: مهارت ساختن و نواختن قوشمه در سال ۱۳۹۵ به شماره ۱۳۰۲ در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
قوشمه از سری سازهای بادی و از سازهای برونی است که بهصورت تکنوازی اجرا میشود که از دوزبانه (سرپیک) و دو لوله استخوانی که بر روی آن تعدادی سوراخ وجود دارد تشکیل شده است. این ساز به لحاظ فرهنگی بهشدت تحتتأثیر فرهنگ خراسان شمالی قرار گرفته است و به همین علت یکی از سازهای بسیار مهم و جاافتاده در این منطقه است.
انتهای پیام/
نظر شما