به گزارش میراث آریا، داود آبیان بیان کرد: گردشگری کشاورزی یکی از شاخههای صنعت گردشگری است که علاوه بر درآمدزایی در حوزه گردشگری، میتواند به عنوان درآمد ثانویهای برای کشاورزان به شمار آید. از ویژگیهای مهم آن ایجاد فعالیتهای اقتصادی و افزایش اشتغال و درآمد در محیط روستایی است.
معاون گردشگری استان زنجان افزود: تلفیق کشاورزی و گردشگری با یکدیگر میتواند موجب تحول در اشتغال و اقتصاد استان و محرکی نو برای توسعه صنعت گردشگری شود.
او تصریح کرد: گردشگری کشاورزی، گردشگری خلاق هم است چون کسانی که برای گردشگری کشاورزی اقدام میکنند، میخواهند به یک شکلی با روندهای کشاورزی آشنا شوند. گردشگری کشاورزی در بسیاری از کشورهای جهان بهیک روش کسب درآمد بسیار مطلوب تبدیل شده و در واقع منابع جدیدی بهسبد درآمدی خانوارها اضافه کرده است. علاوه بر آن کمک کرده تا منابع طبیعی بهخوبی حفاظت شود و تحتتاثیر حضور گردشگران، مصرف غذاهای ارگانیک و مواد غذایی سالم بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
آبیان بیان کرد: کوهها، باغات و روستاهایی با طبیعت چشم نواز و بکر در تمامی شهرستانهای استان، ویژگی و قابلیتهای زیادی را برای توسعه گردشگری طبیعی و کشاورزی در استان زنجان فراهم میکنند.
او عنوان کرد: ادارهکل میراث فرهنگی و گردشگری استان این آمادگی را دارد که به مکانهای دارای مجوز از جهاد کشاورزی نیز مجوز گردشگری کشاورزی را ارائه کند، با توسعه این بخش از گردشگری میتوان به مهاجرت معکوس نیز امیدوار بود.
معاون گردشگری استان زنجان گفت: هدف این نوع گردشگری تعامل بین روستاییان و گردشگران و درآمدزایی مستقیم برای روستاییان و کشاورزان است. زنجان یکی از قطبهای مهم کشاورزی در کشور محسوب شده و بیش از نیمی از مردم این استان در روستاها زندگی میکنند.
او بیان کرد: برگزاری تور گردشگری کشاورزی میتواند روشی مطمئن برای مشارکت در فعالیتهای کشاورزی باشد. مهمترین هدف کشاورزی تولید غذا و حفظ امنیت غذایی کشور است و نباید با ایجاد مزارع گردشگری در زمینهای مرغوب این مسأله مهم و حیاتی نادیده گرفته شود.
معاون گردشگری استان زنجان تصریح کرد: از مزیتهای کشت گلخانهای میتوان به اشتغالزایی، درآمد و ارز آوری، ارتقای بهرهوری، تقلیل مصرف آب، استحصال بیشتر محصول در واحد سطح، افزایش کیفیت و کمیت محصول، صرفهجویی در مصرف سم و کود و بذر نهادههای کشاورزی را فراهم و امکان مبارزه بهتر و بیشتر با آفات و بیماریها، عرضه محصول در خارج از فصل، اصلاح بستر کشت و اقتصادی کردن تولید در اراضی کوچک اشاره کرد.
آبیان عنوان کرد: نهادینه کردن گردشگری کشاورزی به عنوان یک بخش از صنعت توریسم در مناطق روستایی با توجه به ظرفیتهای استان، راهی مؤثر برای تحقق تولید پایدار و درآمد اقتصادی کشاورزان به ویژه کشاورزان خردهمالک است.
او افزود: با توسعه این بخش از گردشگری میتوان به مهاجرت معکوس نیز امیدوار بود.
انتهای پیام/
نظر شما