نشست تخصصی باستان‌شناسی پیش از تاریخ دشت قزوین برگزار می‌شود

با همکاری پایگاه ملی محوطه‌های باستانی دشت قزوین و معاونت پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران «نشست تخصصی باستان‌شناسی پیش از تاریخ دشت قزوین» روز چهارشنبه اول اسفندماه ساعت ۱۴ دردانشگاه تهران برگزار می شود.

به گزارش میراث آریا، محمداسماعیل اسمعیلی جلودار سرپرست پایگاه ملی دشت قزوین و دبیر نشست روز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ با اشاره به اهمیت دشت قزوین در مطالعات باستان‌شناسی ایران و نقش دانشگاه تهران و موسسه باستان‌شناسی آن در مطالعات باستان‌شناسی استان قزوین گفت: این برنامه با سخنرانی چهار تن از برجسته‌ترین باستان‌شناسان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری کشور برگزار خواهد شد.

او اظهار کرد: در این نشست حامد وحدتی‌نسب، استاد کامل گروه باستان شناسی دانشگاه تربیت مدرس و سرپرست کاوش‌های باستان شناسی غارقلعه‌کرد، آخرین نتایج به‌دست آمده از این غار کهن را که کهن ترین محوطه باستانی ایران با گاهنگاری ۴۷۵ هزار ساله است و  پیش از این در آن بقایای انسان نئاندرتال که قدمت آن از طریق مطالعات آزمایشگاهی، ۱۸۰ هزار سال عنوان شده بود را با عنوان «روایت باستان‌شناسانه ۵۰۰ هزار سال حضور انسان در غار قلعه‌کرد قزوین» را بیان خواهد کرد.

او افزود: در ادامه حسن فاضلی نشلی، استاد تمام گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران «رازهای بنیان‌های هشت هزارساله روستانشینی نیاکان ما ایرانیان در دشت قزوین» را تشریح خواهد کرد.

سرپرست پایگاه ملی دشت قزوین ادامه داد: دو سخنرانی دیگر این نشست نیز به «روایت کشفیات ساختمان منقوش پیش از تاریخی تپه زاغه در دشت قزوین» و «معماری و شهرسازی در آغاز دوره شهرنشینی دشت قزوین» از سوی دکتر ناصر نوروززاده چگینی، رییس پیشین پژوهشکده باستان‌شناسی کشور ودستیار کاوش آموزشی دانشگاه تهران در دشت قزوین و دکتر جبرئیل نوکنده رئیس کل موزه ملی ایران اختصاص دارد.

اسمعیلی این برنامه را نخستین نشست پایگاه تازه تاسیس محوطه‌های باستانی دشت قزوین برشمرد و خاطرنشان کرد: امیدواریم سلسله نشست‌های علمی و آموزشی این پایگاه با مشارکت نهادهای عمومی و تخصصی در راستای بالابردن سواد میراثی مردم منطقه و کشور به‌صورت مستمر برگزار گردد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403120100027
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha