جشنواره‌های «حلوای ضیابری» و «رشته خشکار» در صومعه‌سرا برگزار می‌شود

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان صومعه‌سرا گفت: در آستانه فرا رسیدن ماه رمضان و عید نوروز، جشنواره‌های فرهنگی «حلوای ضیابری» و «رشته خشکار» به ترتیب روزهای ۹ و ۱۰ اسفندماه در این شهرستان برگزار می‌شوند.

به گزارش میراث‌آریا، علیرضا مهرگان از برگزاری دو جشنواره فرهنگی در شهرستان صومعه‌سرا خبر داد و بیان کرد: به مناسبت فرارسیدن ماه رمضان و همچنین در پیش بودن عید نوروز جشنواره «حلوای ضیابری» و جشنواره «رشته و خشکار» در شهرستان صومعه‌سرا برگزار می‌شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان صومعه‌سرا هدف از برگزاری جشنواره‌های بومی و فرهنگی را نمایش ظرفیت‌های شهرستان صومعه‌سرا در حوزه‌های مختلف و همچنین تقویت روحیه نشاط اجتماعی در بین آحاد مردم عنوان کرد و افزود: هفتمین جشنواره حلوای ضیابری و دهمین جشنواره رشته و خشکار با همکاری فرمانداری شهرستان، شهرداری و شورا برنامه ریزی شده است.

او با اشاره به اینکه عرضه حلوای ضیابری، رشته خشکار، محصولات بومی و محلی و صنایع دستی شهرستان صومعه سرا از برنامه‌های این دو جشنواره است، گفت: جشنواره حلوای ضیابری ساعت ۱۵ روز پنجشنبه، ۹ اسفند در سالن ورزشی شهدای ضیابر همراه با اجرای آیین طبخ توسط بانوان این خطه برگزار می‌شود.

مهرگان ادامه داد: حلوای ضیابری یکی از شیرینی‌های سنتی منطقه ضیابر است که براساس شنیده‌ها قدمتش به ۵۰۰ سال می‌رسد که همواره در آستانه نوروز بانوان ضیابر در خانه یکی از بزرگ‌ترهای فامیل به صورت جمعی و گروهی اقدام به تهیه این شیرینی سنتی می‌کنند، این حلوا از هفت لایه خمیری نازک درست شده که در وسط این لایه‌های خمیری محتویاتی مثل مغز گردو، هل و ادویه استفاده می‌شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان صومعه‌سرا در خصوص برگزاری دهمین جشنواره رشته خشکار تصریح کرد: دهمین جشنواره ملی رشته و خشکار نیز ساعت ۱۴ روز جمعه، ۱۰ اسفند در شهر طاهرگوراب همراه با آیین پخت و عرضه این شیرینی سنتی برگزار می‌شود.

او گفت: رشته خشکار نیز یکی از شیرینی‌های محلی گیلان است که مهارت سنتی تهیه آن به شماره ۲۳۹۹ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۹۹ به ثبت رسیده و از شیرینی‌های مخصوص ماه رمضان و افطار گیلانیان است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403120800524
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha