توافق برای راه‌اندازی پرواز مستقیم مشهد– سمرقند

️مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و خراسان رضوی توافق برای پرواز مستقیم مشهد– سمرقند را از دستاوردهای مثبت سفر هیئت اقتصادی استان به ازبکستان در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی خواند.

  به گزارش میراث آریا، سید جواد موسوی عصر امروز یکشنبه ۱۲ اسفند ماه ۱۴۰۳ در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت سفر هیئت اقتصادی استان به ازبکستان گفت: حضور ۱۵ نفر از فعالان گردشگری در کنار تجار و صنعتگران، ابتکاری ارزشمند بود که باعث هم‌افزایی و شناخت ظرفیت‌های مشترک میان دو کشور شد. تمدن خراسان بزرگ و پیوندهای تاریخی میان مشهد، سمرقند و بخارا همواره مورد توجه بوده است و این فرصت فراهم شد تا از نزدیک با ظرفیت‌های گردشگری و فرهنگی این شهرها آشنا شویم.

️️مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی به بازدید هیئت ایرانی از تأسیسات گردشگری ازبکستان اشاره کرد و افزود: در دانشگاه توریسم سمرقند نشست‌های تخصصی با اصحاب رسانه و فعالان گردشگری داشتیم که منجر به توافقات خوبی شد. طرف ازبکستانی علاقه‌مند است که آثار تاریخی خود، به‌ویژه آثار دوره تیموری، در ایران به نمایش گذاشته شود. همچنین، هفته‌های فرهنگی مشترک بین دو کشور می‌تواند به توسعه روابط فرهنگی کمک کند.

موسوی با اشاره به توافق برای راه‌اندازی پرواز مستقیم از مشهد به ازبکستان گفت: در این سفر مذاکراتی در خصوص لغو روادید میان دو کشور انجام شد. پیشنهاد ما این است که همانند تاجیکستان، روادید میان ایران و ازبکستان برای سهولت سفر گردشگران و تجار لغو شود. این اقدام می‌تواند تأثیر بسزایی در افزایش تعاملات گردشگری و اقتصادی داشته باشد.

️️مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی به برنامه‌ریزی برای ایجاد مراکز فرهنگی مشترک در دو کشور اشاره کرد و افزود: پیشنهاد دادیم که در اماکنی مانند آرامگاه فردوسی، عطار و خیام فضایی برای معرفی فرهنگ و آثار ازبکستان اختصاص یابد. در مقابل، طرف ازبک نیز آمادگی دارد در مجموعه تاریخی ریگستان، فضایی را برای معرفی فرهنگ و تمدن ایران در اختیار ما قرار دهد.

️موسوی همچنین از برنامه‌ریزی برای گسترش همکاری‌ها در حوزه صنایع‌دستی خبر داد و گفت: پیش از این سفر، برخی از فعالان صنایع‌دستی ازبکستان به مشهد آمدند و نشست‌هایی با هنرمندان ایرانی داشتند. هدف ما ایجاد ارتباط پایدار میان صنعتگران دو کشور و بهره‌گیری از ظرفیت‌های متقابل است.

او با تأکید بر برنامه‌ریزی برای توسعه گردشگری در چارچوب برنامه هفتم توسعه خاطرنشان کرد:‌ امیدواریم با این همکاری‌ها، جایگاه خراسان رضوی در عرصه گردشگری بین‌المللی تقویت شده و سهم این استان از گردشگری منطقه‌ای و جهانی به حداکثر برسد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403121200899
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha