به گزارش میراثآریا، حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده شامگاه جمعه ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ در حاشیه آیین سمنوپزان در خانه تاریخی یزدانپناه شهر قم در گفتوگو با خبرنگار میراثآریا اظهار کرد: امسال تعطیلات نوروز و بهار طبیعت با ماه مبارک رمضان و بهار قرآن مقارن شده است، سفرهای زیارتی به این استان افزایش مییابد و در ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در ستاد نوروزی همچون سالهای گذشته فعال هستیم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم خاطرنشان کرد: تمام کارکنان این ادارهکل در این ایام با اتحاد، همدلی و دوستی همه تلاش خود را برای ارائه بهترین خدمات به مردم انجام میدهند.
باباگلزاده در بخش دیگر سخنان خود، با تبریک ماه مبارک رمضان گفت: استان قم دارای ظرفیتها و توانمندیهای فراوانی در حوزه گردشگری است و علاوه بر گردشگری مذهبی و زیارتی فراوان آن، در روایات نیز نسبت به قم تأکید ویژهای شده و قم «عُش آلمحمد(ص)» نامیده شده است.
او از قم به عنوان یک شهر زیارتی و مذهبی به واسطه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و بقاع متبرک امامزادگان(ع) نام برد و گفت: با توجه به ویژگیهای قم، کسانی که وارد این شهر میشوند، به نوعی گردشگران زیارتی و مذهبی هستند.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم افزود: قم مسیر مواصلاتی ۱۷ استان کشور است و در طول سال بر اساس نظرات کارشناسان بیش از ۲۵ میلیون زائر به این استان سفر میکنند و این یک ظرفیت عظیمی است که باید از آن به نحو شایستهای استفاده کنیم.
این مراسم با حضور سیدمصطفی فاطمی مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تعدادی از فعالان گردشگری برگزار شد.
«خانه تاریخی یزدانپناه»، بنایی ۱۲۰ ساله و یادگاری از آثار معماری دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی واقع در قم، خیابان ۱۹ دی (باجک)، کوچه ۱۱ از جاذبههای گردشگری استان قم است. این خانه تاریخی دارای معماری برجسته ایرانی در محله «باغپنبه» شهر قم با مساحت ۸۸۴ مترمربع و زیربنای ۹۲۸ مترمربع در ۲۴ تیر سال ۱۳۸۲ هجری خورشیدی با شماره ۹۱۵۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد. مسیر دیگر دسترسی به خانه تاریخی مذکور از طریق بلوار ۵۵ متری عماریاسر، محله باغپنبه، کوچه ۱۸ (باغپنبه) است.
«پخت سَمَنو» از دیرباز یک مراسم آیینی و همچنین مذهبی شهرهای گوناگون ایران بوده است و با نزدیک شدن فصل بهار و سال نو، پخت آن برای تهیه سمنوی سفره هفتسین رونق خاصی پیدا میکند.
انتهای پیام/
نظر شما