جشن نوروز فرصتی برای همنوایی با طبیعت و گسترش مهرورزی در میان انسانهاست/ همکاری‌های مشترک میان کشورهای حوزه نوروز در زمینه‌های دیپلماسی فرهنگی و گردشگری بیش از پیش گسترش یابد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین گرامیداشت نوروز و ولادت امام حسن مجتبی (ع) گفت: نوروز، تجلی پیوند با تاریخ، طبیعت و انسان است. این جشن، فرصتی برای ارتباط با نیاکان، همنوایی با طبیعت و بهسازی روح و جان و گسترش مهرورزی در میان انسانهاست.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، سیدعباس صالحی شامگاه جمعه ۲۴ اسفندماه در آیین گرامیداشت نوروز که در مجموعه فرهنگی‌هنری برج آزادی برگزار شد، گفت: در این روزهای پرشکوه، طبیعت جامه‌ای نو بر تن می‌کند و نسیم جان‌بخش نوروز، پیام تحول و شکوفایی را بر گوش جان می‌نشاند. تقارن مبارک این جشن کهن با میلاد سراسر نور کریم اهل‌بیت، امام حسن مجتبی (ع)، فرصتی است تا از دو سرچشمه جوشان معرفت و مهر، یکی از دلِ فرهنگ دیرپای ایران‌زمین و دیگری از دامان معارف ناب اسلامی، جرعه‌ای بنوشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نوروز، در جان و جهان ما ایرانیان و دیگر ساکنان سرزمین حوزۀ نوروز ریشه دارد و همواره پیونددهنده دل‌ها و زداینده کدورت‌ها بوده است.

او تصریح کرد: این جشن، نه‌فقط یک مناسبت ملی، بلکه یک میراث جهانی است که در سال ۲۰۱۰ در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت شد و از آن پس، در گستره گیتی، پیام‌آور صلح و همبستگی میان ملت‌ها گشته است.

صالحی گفت: این جشن در این فرهنگ کهن، آیینه‌ای است از روح بلند مردم سرزمین حوزۀ نوروز، آیینی که به ما می‌آموزد چگونه از دل سختی‌ها، سبزی و رویش را بجوئیم و از زمستان سردیها، به بهار امید و شکوفایی راه یابیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در پس پرده این جشن دیرینه، حقیقتی ژرف نهفته است: نوروز فقط گردش زمان و دگرگونی فصل‌ها نیست، بلکه نو شدن جان و دل انسان است و در حقیقت نوروز، تجلی پیوند با تاریخ، طبیعت و انسان است.

او افزود: این جشن، فرصتی برای ارتباط با نیاکان، همنوایی با طبیعت و بهسازی روح و جان و گسترش مهرورزی در میان انسانهاست و با این تصویر، چه ارتباطی ژرف‌تر از این، میان نوروز و آموزه‌های کریم اهل‌بیت (ع)، که سراسر وجودش عطوفت و بخشش بود.

صالحی بیان کرد: این هم‌سویی نوروز و مکتب امام حسن (ع)، نشان از آن دارد که فرهنگ ایرانی و آموزه‌های اسلامی، دو جلوه از یک حقیقت‌اند؛ حقیقتی که صلح، مدارا و مهرورزی را سرلوحه خویش می‌داند.

 نوروز، زبانی مشترک میان ملت‌های گوناگون است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نوروز، زبانی مشترک میان ملت‌های گوناگون است، پلی است که دل‌های مردم ایران، افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، ترکیه، ازبکستان، قزاقستان و دیگر سرزمین‌های حوزۀ نوروز را به هم پیوند می‌دهد. امروز که جهان بیش از همیشه به دوستی و گفت‌وگو نیازمند است، می‌توان از این میراث مشترک برای گسترش تعاملات فرهنگی و تحکیم پیوندهای انسانی بهره گرفت.

نوروز، فرصتی است تا جهان را به بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی برای هم‌زیستی مسالمت‌آمیز دعوت کنیم

او تصریح کرد: ایران، این کهن‌دیار فرهنگ و تمدن، همواره دروازه‌ای گشوده به روی صلح، همبستگی و گفت‌وگو بوده است. نوروز، فرصتی است تا بار دیگر این حقیقت را یادآور شویم و جهان را به بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی برای هم‌زیستی مسالمت‌آمیز دعوت کنیم. از همین رو، پیشنهاد می‌کنم که همکاری‌های مشترک میان کشورهای حوزه نوروز، در زمینه‌هایی چون دیپلماسی فرهنگی، گردشگری، ادبیات و هنر و سینما و رسانه بر محور نوروز بیش از پیش گسترش یابد و جشن‌های نوروزی، نه‌تنها در شهرهای ایران، بلکه در دیگر کشورهای عضو این میراث جهانی، به‌عنوان فرصتی برای دوستی و تعاملات بین‌المللی برگزار شود.

اعلام آمادگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی مشترک با کشورهای دوست با همکاری وزارت امور خارجه و وزارت میراث فرهنگی 

صالحی تأکید کرد: در همین راستا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد که با همکاری وزارت امور خارجه و وزارت میراث فرهنگی، برنامه‌های فرهنگی و هنری مشترک را با کشورهای دوست اجرا کند؛ از هفته‌های فرهنگی نوروز گرفته تا تولیدات سینمایی و مستندهای بین‌المللی درباره این میراث مشترک.

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: کرامت، همان است که در نوروز دیده می‌شود و در آیینه سخاوت امام حسن مجتبی (ع) می‌درخشد. باشد که این نوروز، نه‌فقط طبیعت، که جان‌هایمان را نیز نو کند و ما را به سوی جهانی سرشار از مهر، دوستی و برادری رهنمون سازد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403122401854
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha