به گزارش میراث آریا، محمد محسنی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان روز جمعه ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۴، درباره هماهنگی و برنامهریزیهای نوروزی گفت: ستاد اجرایی خدمات سفر استان به ریاست استاندار هرمزگان با ۱۴ کمیته تشکیل شد و در راستای هماهنگی، ۸ جلسه استانی و کشوری ستاد اجرایی خدمات سفر، با حضور رئیسجمهوری و وزیر میراثفرهنگی به صورت وبینار برگزار شد، همچنین، بیش از ۵۰ جلسه تخصصی درونکمیتهای در سطح استان برای انسجام و هماهنگی هرچه بهتر کمیتههای ستاد برگزار شده است.
او افزود: با همکاری فرمانداری و شهرداری در ورودی شهر بندرعباس ستاد استقبال از بهار راهاندازی شد که این ستاد با همکاری کمیتههای چهارده گانه، اقداماتی نظیر راهنمایی مسافران، اطلاعرسانی، معرفی اماکن دیدنی و راهنمایی به اماکن اسکان دارای مجوز و ... را در دستور کار قرار داد.
محسنی در خصوص برنامههای فرهنگی گفت: همزمان با شبهای قدر و به مناسبت ماه مبارک رمضان، نمایشگاهی از قرآنهای خطی در موزه مردمشناسی و باستانشناسی خلیجفارس بندرعباس برپا شد که در این نمایشگاه ۱۷ قرآن خطی، یک تفسیر قرآن به زبان فارسی و خط نستعلیق و یک قرآن چاپ سنگی منتشرشده در پاکستان به نمایش گذاشته شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان با اشاره به برگزاری نوروزگاههای مختلف در سطح استان تصریح کرد: نوروزگاههای متعددی در نقاط مختلف استان برگزار شد، از جمله در بندرعباس (در معبد هندوها)، رویدر، بندرکنگ (در موزه مردمشناسی) و همچنین نوروزگاه «ناخ گوین» که با استقبال چشمگیر مردم و گردشگران روبرو شد.
او در مورد بازارچههای صنایعدستی گفت: بیش از ۳۰۰ غرفه دائم و موقت صنایعدستی در سطح استان دایر شد که فرصتی برای معرفی و فروش محصولات هنرمندان بومی فراهم کرد.
محسنی در مورد زیرساختهای گردشگری اظهار کرد: در اسفندماه سال گذشته زیرساختهای متعددی برای رفاه حال مسافران فراهم شد که از جمله میتوان به ایجاد دو کمپ اسکان در بنادر لافت و پل، بهرهبرداری از دهکده ساحلی و آکواریوم و همچنین افتتاح رسمی هتل «۵۵ بندرعباس مال» اشاره کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان افزود: همچنین سال گذشته ۱۸ زیرساخت گردشگری در سراسر استان تکمیل و ایجاد شده که نشان از اهتمام جدی استان به توسعه گردشگری پایدار، ارتقای خدمات و افزایش ظرفیت پذیرش گردشگر در مناطق مختلف هرمزگان دارد.
او در خصوص اقدامات زیست محیطی گفت: با تاکید استاندار هرمزگان در جلسات ستاد اجرایی خدمات سفر پاکسازی سواحل در قالب پویش «سین هشتم» برگزار شد.
محسنی اظهار کرد: همچنین پویش نوزیستی مقاصد گردشگری پایلوت در جزیره هرمز با مشارکت نهادهای مردمی و گردشگران اجرا شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان در مورد اقدامات انجام شده در جزیره هرمز گفت: در راستای ارتقای ایمنی گردشگران و حفاظت از بناهای تاریخی، قلعه پرتغالیهای هرمز ایمنسازی شد.
او افزود: همچنین بیش از ۲۰ بنر اطلاعرسانی، هشدار و راهنمای تاریخی و گردشگری در نقاط مختلف جزیره نصب شد تا ضمن هدایت بهتر مسافران، سطح آگاهی عمومی نسبت به ظرفیتها و مخاطرات موجود در جزیره افزایش یابد.
محسنی خاطرنشان کرد: در راستای اطلاعرسانی و راهنمایی بهتر مسافران نوروزی، بیش از ۱۰۰ هزار نسخه نقشه، بروشور و کتابچه معرفی جاذبههای گردشگری، تاریخی و فرهنگی استان هرمزگان تهیه و در مبادی ورودی، مراکز گردشگری و اقامتگاهها توزیع شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان تصریح کرد: در ایام نوروز بیش از ۲ هزار بازدید نظارتی از تأسیسات گردشگری، واحدهای اقامتی، مراکز پذیرایی، بینراهی و سایر خدمات گردشگری در سطح استان انجام شد تا کیفیت خدمات، رعایت استانداردها و رضایتمندی گردشگران به صورت مستمر پایش و ارزیابی شود.
او در پایان به آمار ورودی مسافران و گردشگران اشاره کرد و گفت: از ابتدای ۲۳ اسفندماه سال گذشته تا پایان ۱۵ فروردین ۱۴۰۴، در مجموع ۷ میلیون و ۲۰۱ هزار و ۸۲۵ نفر اقامت شبانه در استان هرمزگان به ثبت رسید و ۴ میلیون و ۶۴ هزار و ۷۴۵ نفر مسافر در مسیرهای دریایی استان هرمزگان رفتو آمد کردند.
مجسنی همچنین بیان کرد: همچنین در این مدت، ۷۷۵ هزار و ۳۳۸ خودرو از طریق بنادر به جزایر مختلف استان منتقل داشتهاند.
ممدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان تاکید کرد: استان هرمزگان با توجه به موقعیت جغرافیایی استراتژیک خود توانسته است در ایام نوروز و با استفاده از ظرفیتهای گردشگری دریایی، به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری کشور تبدیل شود و انتظار میرود این روند در سالهای آینده ادامه یابد.
انتهای پیام/
نظر شما