شهرام امیری کارشناس ارشد میراثفرهنگی و گردشگری در یادداشتی نوشت: در استان اصفهان بیش از دو دهه است که ستاد اجرایی خدمات سفر استان شکلگرفته و بهتدریج کمیتههای این ستاد از ۷ به ۱۰ و درنهایت به ه۱۴ کمیته افزایشیافته و این در حالی است که ۲۷ نهاد و ارگان دولتی در کنار خیل گسترده فعالان گردشگری و هنرمندان و هنرورزان بخش خصوصی تلاش میکنند تا حداکثر به مدت ۱۵روز شرایط را در استان اصفهان به نحوی رقم زنند تا گردشگران نوروزی بتوانند ایام خوبی را در این استان در قالب سفر تجربه کنند.
با توجه به اینکه استان اصفهان در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جزو استانهای سرآمد کشور است و درعینحال برخی مناطق آن ازجمله اصفهان و کاشان در هر سه حوزه سرآمد هستند، لکن ساختار توسعه استان اصفهان بهویژه پس از دوران اصلاحات ارضی در دهه ۴۰ خورشیدی از کشاورزی بهتدریج به صنعت هم تعمیم یافت و همین نکته باعث شد تا حداقل در ۶۰ سال اخیر محور توسعه استان اصفهان بر پایه صنعت و کشاورزی شکل گیرد.
بروز پدیده خشکسالی از دهه ۸۰ خورشیدی، در کنار عدمتغییر سیستم سنتی کشاورزی از یکسو و صنعتی شدن سریع مناطق استان در کنار فرسودهشدن تدریجی صنایع مادر استان همچون ذوبآهن در کنار افزایش تدریجی جمعیت و کمآبی از سوی دیگر باعث شد تا تمامی عوامل طبیعی و انسانی دستبهدست هم دادند تا امتداد حیات فرهنگی و تمدنی استان اصفهان که در قلب فلات تمدن ساز مرکزی ایران واقعشده است را دچار مخاطره سازد و این در حالی است که آلودگی هوا ناشی از زندگی ناقص ماشینی نیز مزید بر علت شد.
هماینک و با ظهور صنعت جدید گردشگری که کمی بیش از دو دهه است که بهصورت علمی در ایران پا به عرصه حیات نهاده است. همگان بهتدریج به لزوم توسعه این صنعت پاک در قلب فلات مرکزی ایران با تکیهبر دستمایههای غنی فرهنگی و هنری اعتقاددارند. لکن مشکل به همینجا ختم نمیشود، زیرا توسعه این صنعت در دهههای گذشته فقط به برخی مناطق استان محدود مانده و سایر مناطق استان آنطور که بایسته و شایسته است نتوانستهاند از مواهب این صنعت بهره گیرند.
تنوع اقلیمی در کنار تنوع اقوام و تنوع میراث ارزشمند فرهنگی و هنرهای دستی و سنتی نیاکان، همواره فرصتهای مناسبی را فراهم آورده تا بتوان با توجه به مشکلات پیش رو گردشگری را در مناطق مختلف استان گسترش داد.
با استقرار استاندار جدید که چهرهایی خوشنام در میان مردم و شخصیتهای سیاسی کشور است و ارائه شعار گردشگری محور اول توسعه استان، این فرصت فراهم آمده تا تمامی مناطق استان درحالیکه با مشکلاتی که در بالا ذکر شد دستبهگریبان هستند به سمت توسعه گردشگری حرکت کنند.
فراخوان رسمی در نشستهای ستاد اجرایی خدمات سفر استان که به ریاست استانداری که در دو سطح منطقهایی و ملی دارای تجارب متعدد است و همچنین مدیرکل جوان و باتجربه ادارهکل میراثفرهنگی استان، شرایطی را فراهم کرد که امسال علیرغم تقارن ایام شبهای پرفیض و برکت قدر و ایام شهادت حضرت علی(ع) با نوروز، شور و شوقی وصفناپذیر در تمامی شهرستانها برای بهتر جلوه دادن تلاشهای او ایجاد شود.
بازدیدهای متمرکز و منظم مقامات ارشد استان از ستادهای سفر استان نشاندهنده همین نکته بود که این بار قرار نیست فقط برخی مناطق استان از مواهب گردشگری برخوردار باشند، بلکه همه باید به سمت توسعه پایدار گردشگری در تمامی مناطق کشور حرکت کنیم. بااینحال با پایان فعالیتهای ستاد نوروزی به نظر میرسد تمامی دستاندرکاران ستادهای اجرایی خدمات سفر استان در مرکز استان و شهرستانها میتوانند از تجارب ارزشمند این ستاد و فرصتهای به وجود آمده بهواسطه آن برای دستیابی به توسعه پایدار استان از منظر گردشگری در سراسر سال بهرهگیری کنند.
بیتردید هیولای خشکسالی و برخی تبعات همچون ناترازی انرژی و آب، استان را همانند سایر مناطق کشور تهدید میکند، لذا باید با شجاعت و با سرعت بدون از دست دادن فرصت به سمت توسعه پایدار گردشگری حرکت کرد و از همین عشق و شور و شوق و ازخودگذشتگی اعضای ستادهای سفر (بهعنوان نوروزبانان بی نوروز) ستادهای نوروزی را برای فعالیتهای فراگیر در سراسر سال استفاده کنیم تا با جهشی جدی به سمت توسعه حرکت و عقبماندگیهای گذشته را جبران کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما