مرزهای جدید و قدیم آستارا در صورت تجهیز و ارائه خدمات مطلوب حفظ می‌شود

استاندار گیلان در پاسخ به درخواست بخش خصوصی برای حفظ مرزهای جدید و قدیم آستارا گفت: درصورت تجهیز امکانات از سوی سازمان پایانه‌ها و حمل و نقل جاده‌ای و ارائه سرویس و خدمات مناسب، موافق با حفظ مرزها باشرط استفاده از مرز جدید برای رویه‌های صادرات و مرز قدیم در ترانزیت و واردات هستیم.

به‌گزارش میراث‌آریا، هادی حق شناس روز شنبه ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۴ در کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان بیان کرد: سال گذشته ۶ میلیون تن کالا از این استان تخلیه و بارگیری شد که ۲ میلیون تن آن از مرز آستارا ترانزیت شده است؛ همچنین روزانه ۵۰۰ مسافر و حجم قابل توجهی از خوردرو از این مرز تردد دارند.

استاندار گیلان ادامه داد: شهرستان آستارا به لحاظ برخورداری از سه مرز دریایی، زمینی و ریلی از شهرستان‌های مهم و منحصر به فرد استان و کشور است و مرز زمینی آن بهترین و فعال ترین مرز استان در سنوات گذشته بوده است و امیدواریم راه‌اندازی کارگو (تمام اقلامی که با هواپیما، کشتی ،قطار و کامیون حمل می شود) از فرودگاه سردار جنگل گیلان تحولی در صادرات و واردات کالا استان ایجاد کند.

حق شناس اضافه کرد: درخصوص تقدم و تاخر قرارگیری پایانه و گمرک در مرز آستارا نیز باتوجه به استقرار شرکت انبارهای عمومی، سازمان پایانه‌ها و حمل و نقل و گمرک نیز با تنظیم نحوه خدمات‌دهی آنها میتوان مشکلات صاحبان کالا اعم از صادر کننده، وارد کننده و کامیونداران را حل کرد.

استاندار گیلان تصریح کرد: ارزانترین مدل حمل و نقلی جهان به ترتیب راه آهن، کشتی، کامیون و هواپیما هستند؛ هم اینک ۱۰۵ کشتی با پرچم جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر تردد دارند که عمدتا یکسر بار هستند لذا می طلبد با استفاده از کریدورهای بین المللی شمال-جنوب، شرق-غرب که از ایران می‌گذرد در اقتصاد کلان تحول ایجاد کنیم.

او با اشاره به شعار سال مبنی بر «سرمایه گذاری برای تولید» گفت: باید بنگاه‌های اقتصادی که قبل و بعد از انقلاب به هر دلیلی ورشکست شده‌اند به تولی‌گری اتاق بازرگانی مورد شناسایی قرار گیرند تا استانداری گیلان با برگزاری جلسات ویژه به محوریت بخش خصوصی در کارگروها و کمیته های مرتبط و در سطوح ملی مشکلات آنها را رفع کند.

حق شناس با بیان اینکه امروز همه دستگاه‌ها و نهادها برای جذب سرمایه گذاران خارجی آمادگی دارند اضافه کرد: باید از فرصت های سرمایه گذاری استفاده و سرمایه گذاران حمایت شوند.

تدوین ۲۰ بسته سرمایه‌گذاری

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان نیز در این جلسه به تدوین ۲۰ بسته سرمایه‌گذاری در گیلان با همکاری سایر دستگاه‌ها خبر داد و افزود: هماهنگی لازم با رایزن اقتصادی ۱۲ کشور هدف صادراتی با هدف توسعه تجارت درحال انجام است.

تیمور پورحیدری هدف گذاری صادرات گیلان در سال ۱۴۰۳ را ۸۰۰ میلیون دلار اعلام کرد که از این میزان۷۰۰ میلیون دلار آن تحقق یافته است.

او یکی از چالش های حوزه صادراتی استان را خرید کشتی رو رو و لایروبی بنادر بویژه بندر آستارا اعلام کرد و افزود: انجام این امور می‌تواند در توسعه روند صادرات تاثیر گذار باشد.

پایانه و پس‌کرانه با ظرفیت ۲ هزار کامیون در آستارا ایجاد شود

رئیس اتاق بازرگانی گیلان نیز در این جلسه پیشنهاد کرد پایانه و پس‌کرانه با ظرفیت ۲ هزار کامیون ایجاد شود و افزود: تحقق این امر نیاز به همکاری نزدیک نماینده عالی دولت در استان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی دارد تا زمین مناسبی را برای ایجاد پایانه مذکور تخصیص دهند.

سامان نظری همچنین خواستار پیگیری مشکلات قانونی استقرار گمرک و سایر سازمان‌های مجوز دهنده در پایانه بار موجود در گمرک آستارا موسوم به پایانه بار صادراتی و تغییر چیدمان موجود در مرز آستارا شد.

رشد ۱۱ درصدی صادرات کالا از مرزهای زمینی گیلان

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان نیز درخصوص وضعیت صادرات و واردات از مرز زمینی گفت: ۱۸۷ هزار و ۳۲۴ تن کالا از مرز زمینی وارد ‌و یک میلیون و ۳۱۵ هزار و ۵۰۴ تن کالا صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد رشد داشت.

فریبرز مرادی ادامه داد: یک‌میلیون و ۲۸۵ هزار و ۶۰۵ تن کالا از مرزهای زمینی گیلان ترانزیت شد که یک میلیون و ۱۸۷ هزار و ۲۱۴ تن از مرز آستارا و ۹۸ هزار و ۳۹۱ تن از بندرانزلی بوده است.

او تصریح کرد: ترانزیت ورودی به استان نیز ۹۷۱ هزار و ۶۸۱ تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳ درصد افزایش داشت؛ ترانزیت خروجی نیز از مرز آستارا ۳۱۳ هزار و ۹۲۴ تن بود که ۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشت.

انتهای پیام/

کد خبر 1404012303403
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha