کم کم به فصل تولید کشمش طلایی در استان کردستان نزدیک می‌شویم. نحوه تولید این فراورده باغی در کردستان که به "بولاو" معروف است از روزگاران قدیم در این منطقه رایج بوده است. با این روش سنتی سالانه ۲۰۰ تن کشمش طلایی در این استان تولید می‌شود. روستای دولاب در جنوب شهر سنندج در دامنه کوه «اوالان» بین شهر سنندج و کامیاران به عنوان مرکز تهیه کشمش در این استان نام برده می‌شود. در روش سنتی باغداران این منطقه برای تهیه کشمش خاکستر چوب را با آب جوشانده و بعد از سرد شدن در ظرف گذاشته تا ته نشین شود، ماده‌ای که بدست می‌آید، خوشاب نام دارد و باید با حرارت ۸۰ تا ۹۰ درجه جوشانده شود، تا کشمش با کیفیتی تهیه شود، بعد از بدست آمدن خوشاب، انگورها را به آن آغشته می‌کنند، سپس انگور آغشته به خوشاب را بر پشت بام در مقابل نور خورشید قرارمی دهند تا خشک شود. مراسم سنتی بولاو در فهرست آثار ناملموس کشورمان ثبت ملی شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha