به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گیلان ،در این مراسم که در اقامتگاه های بومگردی استان برگزار شد، مراسم سنتی و آیین های گیلانیان در شب چهارشنبه سوری با آتش زدن کاه و کلوش، اجرای مراسم نوروزی خوانی ، اجرای مراسم آیینی رابه چره( آهوچره) به نمایش عموم درآمد و کارشناسان اداره کل با همکاری راهنمایان گردشگری استان آیین های سنتی این روز را اجرا و بازخوانی کردند.
شهرود امیر انتخابی مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: چنین رسوم دلنشینی که به فراموشی سپرده شده است دوباره جایگزین این ناهنجاریهای چهارشنبه سوری در جامعه امروزی خواهد شد تا آیین نیاکانمان برای آیندگان پاک بماند.
وی افزود : رسم چهارشنبه سوری در مناطق مختلف استان گیلان متفاوت است. مراسم چهارشنبه سوری در گیلان بنا بر یک باور قدیمی در غروب آخرین روز سه شنبه سال برگزار میشود و مردم گیلان قبل از چهارشنبه سوری خانه تکانی کرده و گرد و غبار را از محل زندگی خود دور میکنند.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر گیلان با تاکید بر لزوم پژوهش در حوزه میراث فرهنگی و آشنا نمودن مردم با میراث ناملموس اشاره کرد : مدیران و مسئولین فرهنگی استان باید تلاش کنند تا میراث معنوی این دیار سرسبز را به نسل جوان انتقال دهند.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت : آشنا نمودن مردم با فرهنگ گذشتگان موجب کاهش تلفات جانی خواهد شد.
به گزارش علوم پزشکی استان ، مدیر فوریتهای پزشکی گیلان به کاهش4 درصدی آمار مصدومین چارشنبه آخرسال نسبت به سال گذشته اشاره کرد و این کاهش را نتیجه همکاری و ارتباط مستمر با رسانه های جمعی،صدا وسیما،خبرگزاری ها در جهت افزایش آگاهی مردم و کاهش حوادث احتمالی دانست.
شایان ذکر است سال گذشته تعداد 142 نفر شامل 110مرد و 32 زن در اثر حوادث مربوط به چهارشنبه آخر سال به بیمارستان های استان گیلان مراجعه کرده و مورد مداوا قرار گرفتند.
انتهای پیام/